Axel Onnermark ny vice klubbdirektör – Erik Nathorst Windahl ny assisterande sportchef herr

Axel Onnermark ny vice klubbdirektör – Erik Nathorst Windahl ny assisterande sportchef herr

Share

Axel Onnermark ny vice klubbdirektör – Erik Nathorst Windahl ny assisterande sportchef herr

Två förändringar sker på kontoret vid Grimsta IP. Axel Onnermark roll som sportchefskoordinator försvinner, istället kliver han in i rollen som vice klubbdirektör med ansvar för b ...

Två förändringar sker på kontoret vid Grimsta IP. Axel Onnermark roll som sportchefskoordinator försvinner, istället kliver han in i rollen som vice klubbdirektör med ansvar för basfotbollen och matcharrangemangen för seniorlagen. Erik Nathorst Windahl fortsätter som Akademichef Pojk men får utökade uppgifter i rollen som assisterande sportchef herr.
– Under hela året har vi tittat på olika möjligheter att utveckla hur vi organiserar oss på kontoret. I Axels fall har vi en driven, kunnig och kompetent person som visat att han är redo att ta ett större ansvar, säger Peter Kleve, klubbdirektör. 
– Erik har gjort ett starkt arbete md att tydliggöra arbetet inom vår pojkakademi. Som assisterande sportchef herr knyter vi akademiverksamheten ännu närmare seniorverksamheten, fortsätter Kleve. 

Axel Onnermark om rollen som vice klubbdirektör.
– Jag ser fram emot att få utmanas och utvecklas i en arbetsledande roll. Vår basverksamhet är där vi gör nytta för barn och unga varje dag, året om. Idag snittar vi 60 aktiviteter per dag och varje vecka är 4000 barn och unga i rörelse i vår verksamhet. Det är en stor insats och ett ansvar vi ska vara stolta över.
– Tillsammans med sportcheferna Janne, Anders, Linus och Tommy ska vi ge ännu bättre stöd till våra ideella ledare och därigenom behålla fler spelare längre upp i åldrarna. 

I rollen som vice klubbdirektör kommer Onnermark även att driva seniorlagens matcharrangemang tillsammans med Philip Kämpe, arrangemangsansvarig. 
– På ett år har vårt herrlag tagit steget från Ettan Norra till Allsvenskan. Det ställer helt nya krav på vår matchorganisation. Samtidigt kan vi ha två allsvenska lag i föreningen 2023. Även om kraven på matcharrangemangen i OBOS Damallsvenskan idag är lägre än i herrallsvenskan så ska vi genomföra arrangemang på högsta nivå oavsett division. Philip har gjort ett starkt arbete sedan han tog över i somras, nu kommer vi att höja nivån ytterligare, tillsammans med vår marknadsavdelning.

Erik Nathorst Windahl om rollen som assisterande sportchef herr.
– Det är naturligt att vi i BP ska ha nära relationer mellan seniorlag och akademiverksamhet. Vi har en stark historik med spelare som tagit klivet, en historik som vi ska bygga vidare på och spetsa ytterligare.
– Philip Berglund kommer att vara huvudansvarig för Herr, P19 och P17. Jag har fortsatt ansvarar för de yngre akademilagen. Att jobba nära på det här sättet, och dessutom dela kontor, gör att beslutsvägarna blir korta och vi kan spetsa vårt arbete ytterligare. 
– Vi delar alla visionen om att våra seniorlag till stor del ska bestå av egenfostrade spelare. Starka band mellan akademi och senior är en viktig del i att nå den visionen.

De organisatoriska förändringarna sker omgående och både Axel och Erik är igång i sina nya roller.