Arvid från BP dömer under Gothia
Arvid Björklund. Foto: Peter Appelquist

Arvid från BP dömer under Gothia

0 Share

Arvid från BP dömer under Gothia

BP har inte bara tio lag på plats i Göteborg som spelar flertalet matcher, även i domarstaben hittar vi BP-profiler. Arvid Björklund är målvakt i BPs J16, men är vid sidan av det o ...

BP har inte bara tio lag på plats i Göteborg som spelar flertalet matcher, även i domarstaben hittar vi BP-profiler. Arvid Björklund är målvakt i BPs J16, men är vid sidan av det också domare i Sanktan och den här veckan i Göteborg och Gothia Cup.
– Gothia Cup är ett bra tillfälle att döma många matcher och samtidigt träffa andra domare, säger Arvid Björklund till IFBP.se.

När hemsidan springer på Arvid Björklund på Heden är han mittemellan två sjumannamatcher. Under gruppspelet blir det tre matcher per dag för att sedan bli något fler under slutspelet senare i veckan.
– Idag är det sjumanna, men helst dömer jag elvamanna. Det är självklart bra att få så många matcher som möjligt under veckan, det är bra träning för större uppdrag.

Just större uppdrag kan det också bli inom kort. 16-årige Arvid Björklund har dömt många matcher och under Gothia Cups första dag var en observatör på plats när han dömde elvamanna på Kvibergs planer.
– Observatören berömde mig efter matchen, sånt är alltid roligt att höra och sporrar en ju lite extra att göra bra ifrån sig.

Senare i veckan väntar slutspel och Arvid hoppas på flera roliga och spännande matcher.
– Det lottas eller väljs ut av domaransvariga, hoppas på många elvamannamatcher och något nytt land.
– Igår dömde jag ett lag från Sydafrika, det var häftigt.