Allsvenskt genrep mot jämnt och starkt motstånd
Alexander Nilsson var närmast att "måla" för BP. Foto: Henke Råssmo

BP ställdes mot ett starkt motstånd i det allsvenska genrepet. Djurgårdens IF ses av många som en av kandidaterna i Allsvenskans absoluta toppstrid, vilket syntes även på Grimsta. ...

BP ställdes mot ett starkt motstånd i det allsvenska genrepet. Djurgårdens IF ses av många som en av kandidaterna i Allsvenskans absoluta toppstrid, vilket syntes även på Grimsta. en jämn match mellan lagen slutar med förlust, 0-1, efter att BP-fostrade Jacob Une Larsson nickat in matchens enda mål.

I första halvlek visar gästerna upp ett starkt spel, något som indikerar självförtroende efter en stark försäsong, inklusive en säkrad plats i finalen av Svenska Cupen. BP spelar också bra, även om det stundtals är några nonchalanta passningar i följd som skapar oro. Men BP spelar klokt, vårdat och första halvlek är jämn med ett litet övertag för gästerna.

Djurgården tar ledningen när Jacob Une Larsson dröjer sig kvar efter en hörna och på ett efterföljande inlägg nickar in 1-0 för gästerna. Efter målet är det dock BP som tar över skapandet av chanser och även den största delen av spelet. Under de avslutande tjugo minuterna håller BP en hård press mot Djurgårdens mål och skapar flera chanser som borde resulterat i mål. Bland annat har BP en boll som dansar på mållinjen efter att Alexander Nilsson stött till bollen från nära håll.

BP visar att laget spelar en bra fotboll och vi kan gå hem från Grimsta med stolthet i bröstet. Bara att bygga vidare.

Närmast väntar premiär i Allsvenskan måndag 2 april mot IFK Norrköping på bortaplan.