Alexander Seger återvänder till BP

Alexander Seger återvänder till BP

Share

Alexander Seger återvänder till BP

En hemvändare blir första pusselbiten som kommer in i herrlagets bygge inför 2020. Alexander Seger, född 1996, återvänder till BP efter spel i Spanien och senast i Sollentuna FK.- ...

En hemvändare blir första pusselbiten som kommer in i herrlagets bygge inför 2020. Alexander Seger, född 1996, återvänder till BP efter spel i Spanien och senast i Sollentuna FK.
– Vi får en spelare med helt rätt karaktär, träningsvilja och dessutom en riktigt fin spelare, säger Fredrik Dahlin, sportchef herr.

Text: Peter Appelquist Foto: BPTV

Alexander Seger tog sig upp genom BP:s akademi och var tongivande i P19-truppen. Till säsongen 2015 lyftes Seger upp i herrtruppen och var med i Superettan med fem seriematcher som statistik från debutsäsongen som senior.

Efter ett år i herrlaget valde Seger att testa lyckan i Spanien, landet vars fotboll han alltid varit förälskad i, bland annat bevisad när han som skribent på Svenskafans.com skrivit flitigt kring spansk fotboll. Första klubb i Spanien blev UD San Pedro där han spelade 13 matcher innan flytten gick till Real Avilés. En säsong i Avilés blev det innan Caudal Deportivo lockade för en kort period innan Los Barrios blev sista förening i Spanien med 17 seriematcher för Seger. Till säsongen 2018 vände Seger hem till Sverige, Stockholm och barnkommunen Sollentuna där Sollentuna FK lockade med spel i Division Ett Norra. I Sollentuna fick Alexander även spela med kusinerna Albin och David, trots tripplar segrar i laget så var det ett tyngre år för Sollentuna som fick kvala sig kvar i Norrettan, ett kval som dock gick som planerat med 4-1 som totalt resultat mot Motala AIF. (Motala har ändå fått plats i Division Ett efter att Karlstads BK och Carlstad United gått ihop och spelar som ett lag till 2020).

Till säsongen 2020 är Seger tillbaka i BP. Mot nya segrar tillsammans!