1-1 mellan Varberg och BP

Det blev delad poäng på ett blåsigt Håstens IP i den tredje gruppspelsomgången av Svenska Cupen. Text: Andrej Mionic Foto: Örjan Jacobsson Allsvenska Varberg stod för flest ...

Det blev delad poäng på ett blåsigt Håstens IP i den tredje gruppspelsomgången av Svenska Cupen.

Text: Andrej Mionic Foto: Örjan Jacobsson

Allsvenska Varberg stod för flest farliga målchanser i den första halvleken och Jonas Olsson i BP-målet tvingades göra flera kvalificerade räddningar. Bland annat i den 9:e matchminuten fick Olsson styra undan en farlig skarv från en Varbergsanfallare från kort avstånd. Varberg skulle dock ta ledningen 8 minuter från slutet efter att BP tappat boll på mittplan och Matthews blivit frispelad och enkelt kunde skjuta in 1-0 målet. BP skapade två bra målchanser i första halvlek, Fallenius skott gick över efter fint förarbete från Simon Helg. Precis innan pausvilan skulle också Omar Faraj försöka sig på en placering i nedre krysset men kvitteringen uteblev.

I den andra halvleken när BP fick spela i motvind tog de också över spelet mer och mer. BPs två 17-åringar på topp, Omar Faraj och Paulos Abraham skapade många farliga chanser tillsammans med Simon Helg. Paulos lyckades med bedriften att vinna två straffar åt BP på kort tid då han blivit neddragen i straffområdet vid två tillfällen. Jesper Arvidsson gör sitt första mål för BP när han kyligt rullar in den första straffen till höger om Stojan Lukic i Varbergmålet. På den andra straffen några minuter senare får dock Lukic revansch när han räddar Arvidssons löst slagna straff.

I 80:e minuten byttes Faraj ut mot Kristoffer Grauberg Lepik på topp samt att Simon Helg fick lämna plats för Aron Sandén på mitten. Varberg får också under samma minut en spelare utvisad efter en märklig situation. Det skulle också bli spännande på slutet, BP med en man mer får i den 93:e matchminuten en jättechans att avgöra matchen genom Sandén men Lukic räddar.

Generellt sätt gör BP en mycket bra match och kunde likväl ha lämnat Varberg med en seger. Jonas Olsson gör sin bästa match i BP-tröjan hittills med flera fina räddningar i den första halvleken. Flera av de yngre spelarna ser också mycket bra ut inför den kommande säsongen.

Publiksiffra: 283

BP:s lag: Olsson, Suljic, Arvidsson, Ceesay, Svensson – Sandberg Magnusson, Seger, Fallenius – Helg (ut 80′), Faraj (ut 80′), Abraham

Avbytare: Graasvoll, Wallenborg, Sanden (in 80′), Lepik (in 80′), Svenlen, Streete.