VÄRDEGRUND/VISION

Väx med BP
I BP erbjuder vi glädje och utveckling. Här är alla välkomna. Hos oss växer man, på såväl som utanför planen – och här får alla chansen att uppleva glädjen med fotboll oavsett om man vill spela med sina kompisar, eller satsa på en karriär inom fotbollen. Vi vill låta så många som möjligt utnyttja den möjligheten och spela så länge som möjligt. Välkommen att växa med BP du också. Nedan kan du läsa om vad vi som förening står, och verkar för, dvs vår värdegrund.

En förening för alla
Vi får ofta frågan hur vi gör för att fostra så många spelare. Svaret är enkelt. I BP är alla välkomna. Vi är en förening som består av 4500 aktiva medlemmar, varav drygt 700 är ledare fördelat på fler än 250 lag. Det är den bredden som är vår spets, även om vi är stolta över att vara den förening som genererat överlägset flest proffs- och landslagsspelare i Sverige. Det är också en spets som gör oss till Europas största fotbollsförening. Resultatet blir en verksamhet som går hand i hand med vår främsta målsättning för BP: En förening som alla kan växa och utvecklas i, både på och utanför planen, oavsett ambitionsnivå. Som sagt var, i BP är alla välkomna.

Glädje och utveckling
I BP finns kvalitet och ett gediget fotbollskunnande, vilket gett oss en fin tradition av ledarskap som utvecklar och utbildar. Men här finns en ännu viktigare ingrediens. Nämligen gemenskap och glädje. Spelare som har roligt utvecklas, spelare som har roligt spelar också så länge som möjligt. Därför har vi ett projekt vi kallar för Schyssta ledare/lirare som syftar till att påverka värderingar hos aktiva, ledare och föräldrar. Som en del i projektet pratar vi med spelarna och ledarna om vad det innebär att agera schysst. Varje lag får också utse en lagkamrat som får ett pris för att under säsongen ha varit en schysst lirare.

Långsiktighet och ansvar
I BP tar vi ansvar för alla individer. Genom att coacha, inspirera, uppmuntra och berömma vill vi lära ut allt ifrån sportsligt uppträdande till hur man tar hand om en lagkompis eller umgås i grupp. Det handlar helt enkelt om att låta våra barn och ungdomar att växa som människor, på och utanför planen, oavsett vilken nivå man spelar på. Vi ser det som att BP är en skola – och vår läroplan är att utveckla så många som möjligt, så länge som möjligt.

Vision
Vår vision är att erbjuda glädje och utveckling för så många som möjligt, så länge som möjligt. Vi kombinerar bred ungdomsverksamhet med elitfotboll och vår akademi ska vara Nordens ledande fotbollsakademi. I BP kan alla växa – på och utanför plan – och vi vill gärna göra det tillsammans med dig.

Styrelsen

IF Brommapojkarna