Vinst i en fysisk drabbning mot Enskede

Efter tre raka helger med Svenska Cupen var herrlaget tillbaka på Grimsta för en träningsmatch mot Division 2-laget Enskede IK. Matchen var fysisk men där BPs individuella skickli ...

Efter tre raka helger med Svenska Cupen var herrlaget tillbaka på Grimsta för en träningsmatch mot Division 2-laget Enskede IK. Matchen var fysisk men där BPs individuella skicklighet till slut avgjorde och resultatet spikades till 2-0 för hemmalaget.

Det var på ett soligt men kyligt Grimsta IP som BP ställdes mot Enskede IK som kommer spela i Division 2 Norra Svealand nästa säsong. Efter omständigheterna spelades matchen utan publik men det får ändå ses som positivt att matchen kunde spelas överhuvudtaget i förberedelse inför förhoppningsvis en seriepremiär nästa månad.

Efter en lite trevande inledning av matchen från båda lagen var det hemmalaget BP som tog tag i taktpinnen efter 15 minuters spel. BP med stort bollinnehav tryckte ned Enskede djupt på gästernas planhalva. BP lyckades däremot inte skapa några särskilda målchanser och beröm måste istället ges till Enskedes uppoffrande försvarsspel med ett antal blockade skott. Det farligaste BP skapade i inledningen kom från Omar Faraj som på bara någon minut kom till två bra avslut där det andra bara var några centimeter från att leta sig in i första krysset. Istället började Enskede ta sig in mer i matchen och när halvtimmen passerade var mestadels av spelet på mittplan med många tuffa dueller och ett par gula kort viftandes i luften.

I matchminut 37 kom tillslut matchen första riktiga målchans och då var BP effektiva. Omar Faraj tog en fin löpning i djupled, nådde kortlinjen och spelade bollen ”snett inåt bakåt” där Oskar Fallenius stod och väntade. Fallenius tog emot bollen, vände upp och lyfte in bollen i det bortre krysset. Ingenting som Enskedes målvakt, BP inlånade Simon Graasvoll kunde göra åt det avslutet.

Konsekvensen av BPs ledningsmål blev att Enskede satte full fart framåt och man drog en boll stenhårt i stolpen precis innan pausvilan. Men trots gästernas forcering i slutet av halvleken stod sig resultatet 1-0 efter 45 minuters spel.

Den andra halvleken inleddes jämnare än den först men spelet var något slarvigt från både lagen med mycket bollbyten. Halvlekens första målchans skapades av BP när Jesper Ceesay från högerkanten slog in ett fint inlägg men Omar Farajs försök på volley gick precis över ribban. Gästerna Enskede hade svårt och skapa lägen men farligt blev det ändå när ett tänkt inlägg från en Enskedespelare istället tog i ribbans överkant.

Skillnaden på kvalitén mellan lagen blev dock allt tydligare i BPs fördel och efter 60 min gick bollen endast i en riktning. Belöningen för hemmalaget kom i den 74 matchminuten när två inhoppare såg till att dubbla BPs ledning. Axel Wallenborg med ett perfekt slaget inlägg hittade foten på store Kristoffer Grauberg Lepik som kunde trycka in bollen vid första stolpen och 2-0 var ett faktum.

BP låg på även för ett tredje mål när både Christer Gustafsson och Simon Helg prickade samma stolpe i matchens avslutande minuter. Resultatet 2-0 stod sig dock hela matchen ut och BP tog därmed en stabil seger i en match som inte utmärkte sig för något särskilt finlir.

Nästa match för herrlaget är 29/3 när man beger sig till Dalarna för en bortamatch mot IK Brage.

Laguppställning BP: Jonas Olsson – Daniel Svensson (Axel Wallenborg), Ali Suljic, Jesper Arvidsson (Samuel Svenlén), Jesper Ceesay (Cameron Streete) – Alexander Seger, Christer Gustafsson, Aron Sandén (Paulos Abraham), Oskar Fallenius, Omar Faraj (Kristoffer Grauberg Lepik), Simon Helg