Viktor Gyökeres klar för Brighton & Hove Albion FC
Viktor Gyökeres Foto: Erik Bjernulf

Viktor Gyökeres klar för Brighton & Hove Albion FC

Share

Viktor Gyökeres klar för Brighton & Hove Albion FC

Anfallaren Viktor Gyökeres lämnar BP efter säsongen för spel med Brighton & Hove Albion FC i Premier League. I helgen noterades Gyökeres för sitt tionde mål i Superettan och si ...

Anfallaren Viktor Gyökeres lämnar BP efter säsongen för spel med Brighton & Hove Albion FC i Premier League. I helgen noterades Gyökeres för sitt tionde mål i Superettan och sitt tjugoandra tävlingsmål för BP (sjutton i serie, fem i cup).
– Jag är glad över att få den här möjligheten och ska göra mitt bästa, säger Viktor Gyökeres till IFBP.se.

Viktor Gyökeres anslöt till BPs U17 säsongen 2013 då han lämnade IFK Aspudden-Tellus efter att i stor stil noterats för mängder av mål inför ögonen på David Eklund, akademitränare i BP och inhyrd av IFK Aspudden-Tellus för enskilda pass. I BP tog det fart för Gyökeres och två år efter flytten kom debuten i herrlaget. Sommaren 2015 noterades de två första målen i seniortröjan då Gyökeres stod för två av målen när BP besegrade IF Sylvia med 3-0 i Svenska Cupens andra omgång.
– Tiden i BP har varit bra, jag kom vid rätt tidpunkt för min del och jag känner att jag har fått vara med om det mesta här och det har utvecklat mig mycket, säger Gyökeres.

Med tiden har Viktor Gyökeres vuxit fram som en stark anfallare i Superettan med en stadig blick för mål. Nu kommer nästa steg och att gå från Grimsta och Superettan till American Express Community Stadium och Premier League.
– Jag ska försöka utvecklas som spelare och som person, men just nu ligger fokus på BP och de sista matcherna i serien.

BP ser fram emot att se Viktor Gyökeres i BP-tröjan i ytterligare åtta matcher i Superettan 2017.
– En viktig parameter har varit att Viktor spelar kvar i BP säsongen ut. De ekonomiska detaljerna är som vanligt konfidentiella, men det är klart att denna transfer har möjlighet att bli BPs bästa genom tiderna, med rätt utveckling över tid, säger Fredrik Bergholm, styrelseordförande i BP.
– Det är exceptionellt med en transfer från Superettan till Premier League, så denna transfer säger en hel del, både om Viktor som spelare och om BP som klubb.
– Det är en fantastisk möjlighet för Viktor, och en transfer som innehåller det mesta utifrån BPs perspektiv.
– Detta är också ännu en fjäder i hatten för BPs Akademi, framförallt för alla de ledare som har varit involverade i Viktors utbildning, inklusive utvecklingen i herrlaget under de senaste åren, säger Fredrik Bergholm.

I Brighton & Hove Albion väntar spel på American Express Community Stadium i Premier League under ledning av tidigare spelaren Chris Hughton.

Brighton och Hove är två städer som vuxit samman till en och Brighton & Hove Albion FC grundades i staden år 1901 efter sammanslagning av två klubbar i området. Klubben är nykomling i Premier League efter att varit utanför den högsta divisionen under 34 år. Siktet är inställt på att hänga kvar efter innevarande säsong.

Nästa chans att se Viktor Gyökeres i BP-tröjan är på tisdag 12 september 19.00 då Helsingborgs IF är på besök på Grimsta. Köp din biljett redan idag via brommapojkarna.ebiljett.nu.

Viktor Gyökeres Foto: Henke Råssmo