Urstark seger mot Morön – BP vandrar uppåt i tabellen

BP reste upp till Skellefteå med toppvittring. Laget återvände med tre poäng och en tredjeplats i Elitettan efter att Jennifer Sjösten gjort matchens enda mål mot Morön BK. Tex ...

Det var hemmalaget Morön BK som inledde matchen vassast och hade ett par avslut i matchens inledande minuter. I den 5:e minuten fick Lovisa Koss jobba för att hålla butiken stängd när hon räddade ett skott från Tuva Skoog.

Därefter lyckades BP jobba sig in i matchen och i den 13:e minuten lyfte Frida Boriero en boll in bakom Moröns backlinje, där kom Jennifer Sjösten farandes och kunde peta bollen förbi en utrusande målvakt för att sedan lägga in 0-1 till BP. Det var ”Jennkas” fjärde mål denna säsong.

Efter BP:s ledningsmål följde en längre period utan någon het målchans för något av lagen. Men med bara några minuter kvar av den första halvleken fick Morön en jättemöjlighet till att kvittera. Hemmalaget tilldömdes en något tveksam indirekt frispark när domaren bedömde att Märta Säfström gjort en hemmåtpass genom att skicka bollen tio meter upp i luften varpå Lovisa Koss gick ut och plockade bollen. Men med hela laget på mållinjen lyckades BP täcka undan den efterföljande frisparken.

Bästa chansen till mål i den andra halvleken hade BP efter att Daniella Famili frispelade Jennifer Sjösten men denna gång räddade Moröns målvakt.

BP spelade av resten av matchen effektivt och vann därmed med 0-1. Tre poäng med i bagaget hem till Grimsta och en allsvensk plats efter 15 omgångar. Nästa helg väntar nytt toppmöte när 5:e placerade IFK Kalmar gästar Grimsta på lördag.