U19: Seger i bortamatch mot Brage.

Ett frostigt välkomnande i Borlänge vändes snart till värmande spel när BP startar upp matchen mot Brage i ligacupen piggt. Gästerna har ett par fina anfall och avslut första tio m ...

Ett frostigt välkomnande i Borlänge vändes snart till värmande spel när BP startar upp matchen mot Brage i ligacupen piggt. Gästerna har ett par fina anfall och avslut första tio minuter och det skulle båda gott.

BP skapar en handfull hörnor under första kvarten och med de några halvsvaga avslut.

Matchbilden är hyggligt jämn med spel i nordsyd stora delar.

I 28e minut öppnar så BP och Mert Tuncer poängkontot med en projektil i nättaket från håll. Upprinnelsen är en höjning av speltempot med effektivt passningsspel.

Hemmalaget trummar på med sitt spel och bjuder hårt motstånd med bollinnehav , matchkvalitén är därför rimligt hög i kylan när BP motiveras prestera max.

Brage avslutar första halvlek framåtlutat och kommer till avslut i våg efter våg. Alexander Westberg gör några svettiga räddningar och håller BP kvar i förarsätet inför andra halvlek.

Andra halvlek är 6 minuter gammal och en bra inledning från hemmalaget när Ogge Fallenius dunkar in 2-0 på förarbete av Gabbe Krstic. Hemmalaget reducerar kort därefter när man snyter åt sig en skottretur och lägger under en chanslös Westberg.

BP svarar upp i minut 14 , Kristoffer Lepik tar sig kraftfullt ner mot kortlinje och spelar in mot Fallenius som glöder. 3-1 sitter distinkt i nättaket, vackert så.

Spelkvaliten är högre i andra halvlek i en match där ingen vill ge sig. BP tillåts dominera spelet runt halvtimmen. Framförallt är det utförandet med hög klass på passningsspel och förflyttningar som ger övertaget.

Hemmalaget är noggrant i sitt spel och bygger upp anfallen med en vilja att låta bollen göra jobbet. Man spelar sig ur svåra situationer på ett effektivt sätt där man hjälper varann maximalt, det ser bra ut.

BP vinner efter en totalt sett stark laginsats där ett nykomponerat mittlås imponerar mest ,Modo Mbye och Sebbe Håkansson är stabila matchen igenom. Noterbart också att Paulos Abraham född -02 gör debut i U19 sammanhang, kvick modig och kreativ med strålande attityd.