U17: Guldhoppet lever efter övertygande seger

När BP gästades av tabelljumbon GIF Sundsvall var tre poäng och många mål önskvärt. 90 minuter senare var tre poäng säkrade och sex nya mål inkasserade för seriens målrikaste lag. ...

När BP gästades av tabelljumbon GIF Sundsvall var tre poäng och många mål önskvärt. 90 minuter senare var tre poäng säkrade och sex nya mål inkasserade för seriens målrikaste lag. Målskyttarna denna match blev Kristoffer Grauberg Lepik (x2), Jesper Ceesay (x2), Paulos Abraham och Albin Holmlund.

Förra helgen slog BP ett då obesegrat Elfsborg, denna helg var fokuset riktat på andra änden av tabellen och GIF Sundsvall. På ett soligt och varmt Grimsta klev BP ut för att ta tre poäng och i processen förhoppningsvis förbättra sin målskillnad, som kan bli mycket viktig i kampen om guldet.

Direkt från start såg man vilket av de båda lagen som är med och kämpar om guldet. Redan efter 15 minuter så ledde BP med 3-0. Det hela inleddes med att Endreas Tesfai slog ett perfekt inlägg från höger in till Kristoffer Grauberg Lepik som tog emot bollen och sedan dunkade han in ledningsmålet på halvvolley. Endast någon minut senare var Tesfai i farten igen med att assistera sina rödsvarta lagkamrater. Denna gång frispelade han höstens skyttekung Paulos Abraham som ensam med målvakten enkelt kunde placera in 2-0 målet med högerfoten.

Endreas Tesfai var sedan även inblandad i BP:s tredje mål som kom blott någon minut efter att BP utökat sin ledning för första gången. Tesfai lyckades få en fot på bollen precis framför gästernas utrusande målvakt. Vilket ledde till att bollen stutsade rakt till Kristoffer Grauberg Lepik som kunde slå in sitt andra mål i matchen i ett helt öppet mål.

Efter att ha gjort tre snabba mål på fem minuter kanske BP slog av på tempot något. Men man försvarade sig fortafarande bra och Sundsvall skapade ingenting i den första halvleken. Istället var det BP som var nära att göra 4-0 innan halvtidsvilan. Först var det Axel Johansson som träffade stoplen och en stund senare var det Grauberg Lepiks tur att träffa samma stolpe.

BP behövde dock inte vänta länge i den andra halvleken innan de lyckades få sin fjärde boll innanför rammen på gästernas mål. För att på en fint slagen frispark från Daniel Svensson dök Jesper Ceesay upp på bortre stolpen och kunde nicka in sitt femte mål under hösten. En stund senare gjorde Ceesay även sitt sjätte mål i slutspelsserien när han nickade in bollen som stutsade i backen och sedan upp i krysset. Vem som assisterade vid detta mål? Endreas Tesfai var det såklart som slog inlägget.

Slutresultatet fastställdes till slut av Albin Holmlund som tryckte dit 6-0 på ett inspel från Jonathan Westerberg. Tre poäng som innebär att BP nu ligger på 27 poäng. Leder gör Elfsborg med 30 pinnar, tätt följt av Djursholm som har 29 poäng. Dessa två lag möts även i nästa omgång. BP gör i nästa omgång resan till Solna för ett möte med AIK den 21 oktober.

U17 Allsvenskan Slutspelsserie:

BP – GIF Sundsvall

6-0 (3-0)

Mål: 1-0 Kristoffer Grauberg Lepik, 2-0 Paulos Abraham, 3-0 Kristoffer Grauberg Lepik, 4-0 Jesper Ceesay, 5-0 Jesper Ceesay, 6-0 Albin Holmlund

Domare: Eshaq Ayobi

Publik: Ingen uppgift

BP:s laguppställning:

Alexander Westberg – Max Schulz Slotte (Rasmus Dahlén), Marcus Lindell, Jonathan Westerberg (K), Daniel Svensson – Alper Demirol (Elmando Gjini), Axel Johansson (Albin Holmlund), Jesper Ceesay – Endreas Tesfai (Kingsley Chibuike Okafor), Kristoffer Grauberg Lepik (Robin Safari), Paulos Abraham