Torbjørn Heggem klar för West Bromwich Albion FC

Torbjørn Heggem klar för West Bromwich Albion FC

Share

Torbjørn Heggem klar för West Bromwich Albion FC

Mittbacken Torbjørn Heggem lämnar BP efter en och en halv säsong i den rödsvarta tröjan. Idag blev övergången till West Bromwich Albion FC i engelska Championship klar och flytten ...

Mittbacken Torbjørn Heggem lämnar BP efter en och en halv säsong i den rödsvarta tröjan. Idag blev övergången till West Bromwich Albion FC i engelska Championship klar och flytten till England sker direkt.
– Torbjørn har haft en häftig resa hos oss där han tagit kliv varje match. Det är en väldigt professionell och duktig fotbollsspelare som nu får ta klivet ut i Europa, säger sportchef Philip Berglund.
– Att gå från ett lag i mitten av tabellen i OBOS-ligan till Championship på ett och ett halvt år skulle man nästan kunna tro är för bra för att vara sant. Men tack vare Brommapojkarna blev det möjligt, säger Torbjorn Heggem.

Torbjørn Heggem värvades till BP inför den allsvenska säsongen 2023. Han kom då från Sandnes Ulf i den norska andradivisionen. Heggem tog snabbt plats i backlinjen och blev ordinarie i den backlinje som formerades. Under 2023 missade han endast två seriematcher och under 2024 spelade han i samtliga tolv vårmatcher i Allsvenskan. Våren kröntes med att gjorde säsongens enda mål när han språngnickade in 2-1 hemma mot Malmö FF 1 juni. Totalt 48 spelade tävlingsmatcher och två gjorda mål.

Utöver spel i BP har Heggem förflutet i Rosenborg BK, Ranheim och Sandnes Ulf. Nu tas klivet från den skandinaviska halvön, över Nordsjön till spel i England och West Bromwich. West Brom kom på femte plats i Championship under senaste säsongen och fick kvala till Premier League men förlorade semifinalen mot Southampton över två matcher. En lagom vågad gissning inför kommande säsong är att West Brom fortsatt kommer vara med i toppen av den engelska andraligan.
– Torbjørns resa är en resa vi har sett förut, att vi kan ge spelare chansen i en bra miljö där får en stark utveckling och sedan kan ta kliv vidare i sin karriär. Vår ledarstab och organisationen runt laget kan sträcka på sig lite extra.