Stabil seger med frejdig offensiv mot Täby FK

Segertåget fortsätter för BP:s herrlag som på tisdagen vann borta mot seriekonkurrenten Täby FK med 4-0. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bjernulf På ett kyligt Vikingavallen bj ...

Segertåget fortsätter för BP:s herrlag som på tisdagen vann borta mot seriekonkurrenten Täby FK med 4-0.

På ett kyligt Vikingavallen bjöd BP stundtals på en väldigt underhållande offensiv fotboll. Förutom fyra mål framåt så blev det ett par stolpträffar och ett antal frilägen. Men BP fick vänta till första halvlekens absolut sista sekunder innan ledningsmålet kom. Lovette Felicia kom fri med Täbys målvakt som räddade avslutet från Lovette men på returen forcerade Christer Gustafsson in bollen.

I den andra halvleken lossnade målskyttet och först kunde Felix Bennarp dubbla ledningen. Felix slog behärskat in 2-0 lågt i diagonalt hörn. BP behövde inte vänta länge in även trean kom för endast någon minut efter 2-0 gjorde Jardell Kanga 3-0 för BP. Ett riktigt klassmål från 15-årige Jardell som från en ganska dålig vinkel borrade upp bollen i det bortre krysset från en vänsterposition.

Slutresultatet 4-0 spikades i slutminuterna när Robin Frej stod för en förstklassig nick. Robin mötte en hörna från höger med huvudet och nickade in trasan i den bortre gaveln.

BP:s facit denna försäsong är nu sex segrar på sex matcher och en målskillnad på 21-2. Till helgen väntar en ruggig utmaning när man gästar AIK på Friends Arena. Matchstart kl. 14:00 på söndag 14/3.

Täby FK – BP
0-4 (0-1): 0-1 Christer Gustafsson 45′, 0-2 Felix Bennarp 58′, 0-3 Jardell Kanga 60′, 0-4 Robin Frej 90′.

BP:s laguppställning:
Lundin (Olsson) – Wallenberg (Grönborg), Tesfai (Krusnell), Elfgren Nyström, Bennarp – Ceesay (Mbye) – Kanga (Helg), Sandén, Gustafsson, Nildén – Felicia (Faraj).