Sex spelare på lärlingskontrakt
Ahmed Bonnah pustar ut. Foto: Peter Appelquist

Sex spelare på lärlingskontrakt

Share

Sex spelare på lärlingskontrakt

Under våren har ett antal spelare roterat friskt mellan U19 och Herrtruppen. Sex av dessa går under lärlingskontrakt och matchas frekvent i U21 och U19, samt finns tillgängliga för ...

Under våren har ett antal spelare roterat friskt mellan U19 och Herrtruppen. Sex av dessa går under lärlingskontrakt och matchas frekvent i U21 och U19, samt finns tillgängliga för spel och träning med Herr. De sex spelarna med lärlingskontrakt är Ahmed Bonnah, Gabriel Krstic, Markos Issa, Samuel Svenlén, Adam Groundstroem och Sebastian Ungman-Backlund.

Sebastian Ungman-Backlund och Adam Groundstroem matchas båda som mittbackar i U19 och U21. Samuel Svenlén hittas oftast centralt på mittfältet medan Ahmed Bonnah, Gabriel Krstic och Markos Issa används i flera offensiva roller, både centralt och på kant. Samtliga har erfarenhet av landslagsuppdrag och har noterats för flera fina insatser i BP-tröjan.

Adam Groundstroem har suttit på bänken i Allsvenskan under våren. Tidigare i veckan imponerade Ahmed Bonnah stort när han sprang 28 rundor i det klassiska beep-testet inför ögonen på herrtruppen, där Maikel nådde längst av seniorspelarna med sina 25 rundor. Samtliga har matchats flitigt i U21-matcher under våren och lär synas i fler under hösten.