Silver i Victoria Cup

Silver i Victoria Cup

Share

Silver i Victoria Cup

Finalen i Victoria cup blev en spännande historia som fick avgöras på straffar. Efter fem rundor stod det klart att Tyresö FF vinner finalen efter att bara missat en av straffarna, ...

Finalen i Victoria cup blev en spännande historia som fick avgöras på straffar. Efter fem rundor stod det klart att Tyresö FF vinner finalen efter att bara missat en av straffarna, medan BP tyvärr brände två.

Text: Peter Appelquist
Foto: Örjan Jacobsson

Tyresö inleder finalen starkt och pressar tillbaka BP. BP har två bra anfall under första tjugo minuterna, i övrigt så är det gästerna för dagen som för spelet. BP tar dock ledningen efter en frispark från Eldina Ahmic, som ser för lång ut, men där Michelle Rojas Flores nickar tillbaka bollen in framför mål och hittar en fristående Michaela Larsson som nickar in bollen i öppet mål. Något av en överraskning sett till att Tyresö fört spelet. Efter målet kommer BP in mer i spelet och börjar närma sig den standard vi brukar få se från de rödsvarta.

Strax innan paus kommer kvitteringen, Tyresö har jagat kvitteringen och lyckas tillslut då Frida Thörnqvist rinner igenom. Just Thörnqvist är framträdande matchen igenom och i andra halvlek är hon med i flera framstötar för Tyresö.

Nämnda Thörnqvist gör även mål i andra halvlek, ett mål som blåses av för offside. Det bortdömda målet kom i en stark Tyresöperiod och hade varit välförtjänt. BP håller dock undan och tar matchen till straffläggning. BP är inte på topp denna torsdag och lyckas inte nå de toppar laget haft under säsongen. Straffläggningen inleds av Tyresö och trots BP-ledning efter två rundor så vänder Tyresö på ställningen och i den sista rundan kan de gulröda avgöra och vinna Victoria Cup för fjärde gången i historien.

Victoria Cup
BP – Tyresö FF
1-1 (1-1)
Mål: BP: Michaela Larsson TFF: Frida Thörnqvist

BPs lag: Nichole Persson – Emelie Eriksson, Felicia Thörngren, Fia Jonsson, Filippa Wallén – Esti Montes De Oca, Eldina Ahmic – Michaela Larsson, Daniella Novakovic, Michelle Rojas Flores – Elin Sjölander

Inbytta: Johanna Lindell, Rebecka Lundblad Roth