Sex spelare förlänger med BP

Sex spelare förlänger med BP

Share

Sex spelare förlänger med BP

Efter det säkrade avancemanget upp till OBOS Damallsvenskan förlänger BP nu med sex stycken nyckelspelare. Spelarna som förlängt sina avtal är; Lovisa Koss, Lovisa Norrby, Wilma W ...

Efter det säkrade avancemanget upp till OBOS Damallsvenskan förlänger BP nu med sex stycken nyckelspelare. Spelarna som förlängt sina avtal är; Lovisa Koss, Lovisa Norrby, Wilma Wärulf, Frida Boriero, Jennifer Sjösten och Mathilda Johansson Prakt.

Lovisa Koss anslöt inför årets säsong från Sunnanå SK. Hon var en stabil pjäs under hela året då hon spelade 25 av 26 matcher. Lovisa blev dessutom nominerad till ”Årets Målvakt” i Elitettan.

Lovisa Norrby är en av de spelarna som varit i klubben längst. Hon debuterade för Damlaget redan i klubbens första sejour i Elitettan 2014. Trots att hon varit i USA och spelat collegefotboll så har Lovisa spelat matcher varje säsong i BP sedan debuten 2014. Totalt har det blivit 111 seriematcher för ”Lollo” i BP. Förra säsongen var hon en viktig kugge i mittförsvaret och spelade 21 matcher.

Wilma Wärulf var den enda spelaren i BP förra säsongen som spelade varje sekund i varje match. Från sin vänsterbackspositionen bidrog även Wilma med ett offensivt hot och stod för flertalet assister.

Frida Boriero kom till BP från Djurgårdens IF inför säsongen 2021. På sin centrala plats i mittfältet styrde hon spelet med sin passingsfot och spelförståelse. 25 matcher blev det för Frida som även gjorde 3 mål. Frida var även nominerad till ”Årets Mittfältare” i Elitettan.

Jennifer Sjösten som har dragits med flera oturliga skador de senaste säsongerna fick äntligen chansen att vara frisk i år och då levererade hon. Som ett konstant djupledshot på kanterna gjorde ”Jenka” 8 mål i Elitettan 2021.

Mathilda Johansson Prakt blev för andra året i rad BP:s främsta målskytt. BP:s lagkapten hittade nätet 13 gånger vilket innebar en fjärde plats i skytteligan i Elitettan. Mathilda var även nominerad till ”Årets Anfallare” och ”Årets MVP” i Elitettan.

Sedan tidigare har redan Alexsandra Lobanova, Klara Andrup och Tempest-Marie Norlin kontrakt med BP nästa år.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo