Segersviten bruten mot Kalmar

Toppmötet mot IFK Kalmar i Elitettan blev en intensiv och fysisk match. Tyvärr var Kalmar det vassare laget och vann med 1-3. BP:s mål gjordes av Mathilda Johansson Prakt. Text ...

Efter fem raka segrar hade BP inför lördagsmatchen mot IFK Kalmar klättrat upp på en tredjeplats i Elitettan. Motståndarna Kalmar låg inför matchen endast en poäng bakom BP på en femteplats. Så allt var upplagt för en härlig drabbning på Grimsta.

Det var dock gästerna Kalmar som startade matchen klart bäst och BP hade enorma problem de första 20 minutrarna. Bortalaget tog även rättvist ledningen genom Jenny Stadin och bara några minuter efter 0-1 dubblade man sin ledning genom duktige anfallaren Tabby Tindell.

Efter den rejäla kallduschen som BP åkte på började man långsamt ta sig tillbaka in i matchen och nära kom man när Daniella Famili prickade stolpen efter ett inspel från höger. BP lyckades till slut få in ett reduceringsmål mot slutet av halvleken när Mathilda Johansson Prakt kunde slå in bollen i öppet mål tack vare en fin framspelning från Wilma Wärulf.

BP började den andra halvleken bra och hade ett par halvchanser att kvittera men innan man riktigt ordentligt kunde pressa ner Kalmar åkte man på ett baklängesmål. Igen var det Tabby Tindell som var hetast i BP:s straffområde och kunde slå in en målvaktsretur till 1-3.

BP försökte få till ett till reduceringsmål men det var inte BP:s dag. Närmast kom Johansson Prakt som träffade stolpen från distans.

Matchen slutade 1-3 till Kalmar. BP får ta ny tag mot i nästa match när man ställs mot Bollstanäs SK på bortaplan 28/8.

BP – IFK Kalmar
1-3 (1-2): 0-1 Jenny Stadin 14′, 0-2 Tabby Tindell 19′, 1-2 Mathilda Johansson Prakt 37′, 1-3 Tabby Tindell 57′. Utv; Klara Rybrink 84′.

BP:s laguppställning
Frigge – Ronquist (Parkner), Säfström, Norrby, Wärulf – Boriero (Finnman), Eriksson – Sjösten (Andrup), Famili (Lindström), Norlin (Rojas Flores) – Johansson Prakt.