Sebastian Waldenström, ny Chefstränare Akademi pojkar 8-15 år.

Sebastian Waldenström, ny Chefstränare Akademi pojkar 8-15 år.

Share

Sebastian Waldenström, ny Chefstränare Akademi pojkar 8-15 år.

Text: Fia GröborgBild: PrivatEfter ett turbulent år för herrarna som slutade med nedflyttning valde föreningen att omorganisera ledarstaben ännu en gång början av året. I och med ...

Text: Fia Gröborg
Bild: Privat

Efter ett turbulent år för herrarna som slutade med nedflyttning valde föreningen att omorganisera ledarstaben ännu en gång början av året. I och med detta fick Peter Kisfaludy, tidigare Utbildningsansvarig Akademi pojkar 8-15 år, tillsammans med Tommy Söderström äran att gemensamt axla rollen som Sportchef Herr. I och med den nya rollen för Kisfaludy lämnade han sin tidigare roll som utbildningsansvarig och in rekryterades akademitränaren Sebastian Waldenström.

Vi sökte en tränare med ett stort engagemang för att utveckla fotbollen och som har energi, tid och vilja att utveckla våra arbetssätt inom föreningen. Sebastian är en tränare som trots sin unga ålder har en lång erfarenhet i akademisammanhang. Han har en stor kunskap gällande tränings- och matchmetodik så därför kändes det naturligt att ge honom detta uppdrag säger, Mikael Sörnäs, Chef Ungdom och Akademi om rekryteringen.

Sebastian tillträdde den 1 mars och i samma veva döptes rollen om till Chefstränare Akademi pojkar 8-15 år. Vi passade på att ta en pratstund med Sebastian om livet i BP.

Berätta mer om dig själv och din bakgrund?
25 år gammal och bosatt på Södermalm. Efter 9 år som akademitränare i en annan del av Stockholm blev jag rekryterad till BP för cirka 1,5 år sedan och här trivs jag som fisken i vattnet.

Berätta om rollen, vad är dina uppgifter?
Rollen innebär att jag har ansvar för spelarutvecklingen i pojkakademin 8-15 år. Jag jobbar främst mot tränarna för att verksamheten ska bedrivas på ett sätt som går i linje med våra idéer och hjälper oss att nå klubbens mål och visioner med pojkakademin.

Vad hoppas du på att bidra med?
Jag hoppas att jag kan bidra med att stärka och utveckla det ramverk vi jobbar efter och att indirekt göra spelarna bättre genom att göra tränarna bättre. Såklart hoppas jag att jag kan bidra till att BP fortsätter sin fina tradition att fostra spelare till herrlaget samt till svensk elitfotboll.

Hur känns det att ta över efter Peter Kisfaludy?
BP har en anrik historia av duktiga tränare och ledare, det är en ära att få verka i denna roll i en förening som haft sådan framgång kring spelarutveckling i många år.

Har du några ytterligare roller?
Utöver rollen som chefstränare i pojkakademin 8-15 år kommer jag fortsätta mitt uppdrag som huvudtränare för akademins P13 lag. En fin grupp med duktiga spelare som jobbar väldigt hårt för att nå sina drömmar. 

Hur har första tiden varit?
Rolig och väldigt utvecklande. Till en början har jag bevakat verksamheten för att få en ännu tydligare bild av vilka förbättringsområden som finns. Jag har även haft dialog med Andreas Engelmark som förutom sin roll i herrlaget även har en roll som chefstränare för U-truppen (P17-P19). Andreas har gett mig bra råd och verktyg som kommer implementeras på de yngre lagen och ge ytterligare kvalité på vår spelarutbildning.

Vad kommer bli den stora skillnaden med dig i rollen?
BP har ju varit väldigt framgångsrika med att producera spelare till herrlaget så jag behöver inte uppfinna hjulet på nytt. Men jag hoppas kunna bidra till att vi hela tiden strävar efter att bli bättre än vad vi var igår och att vi aldrig blir för bekväma och stagnerar i vår utveckling som akademi.

”Det känns bra och få lämna över till en kille som Basse, han är hungrig och väldigt kunnig, dessutom kommer han kunna bidra med lite nya idéer” – Peter Kisfaludy, tidigare Utbildningsansvarig Akademi Pojkar 8-15 år.

Avslutningsvis, om någon vill komma i kontakt med dig och snacka fotboll, hur gör man då? Enklast är att mejla mig på sebastian.waldenstrom@brommapojkarna.se, samtliga kontaktuppgifter hittar du på hemsidan här .