Samarbete med Täby FK – spelare på dubbel spelbarhet
Foto: Erik Bjernulf

Samarbete med Täby FK – spelare på dubbel spelbarhet

Share

Samarbete med Täby FK – spelare på dubbel spelbarhet

Inför säsongen 2023 har vi inlett ett samarbete med Täby FK:s herrlag, som i höstas kvalade sig kvar i Ettan Norra. Samarbetet består av ett utlåningsavtal, så kallad dubbel spelb ...

Inför säsongen 2023 har vi inlett ett samarbete med Täby FK:s herrlag, som i höstas kvalade sig kvar i Ettan Norra. Samarbetet består av ett utlåningsavtal, så kallad dubbel spelbarhet, där lovande BP-spelare kan erbjudas speltid på bra seniornivå. 
– Vi har arbetat för ett samarbete sedan i höstas och vi har hittat en bra lösning med Täby FK, säger sportchef Philip Berglund. 
– Täby har en bra verksamhet och spelar på en bra nivå. Det här samarbetet kommer ge våra unga spelare en riktigt bra matchmiljö som förbereder dem för spel i vårt herrlag.

I ett första steg kommer Fredrik Nissen att vara uppskriven på listan av spelare som har dubbel spelbarhet. Dubbel spelbarhet innebär att spelaren tillhör oss och är i träning med oss till vardags, men är tillgänglig för både match och träning för den andra föreningen. Som mest kan fyra spelare vara uppskrivna på listan.

Täby FK förbereder sig för sin tredje raka säsong i Ettan Norra. Herrlaget leds av huvudtränare Lukas Syberyjski, som var ansvarig för vårt P19 under 2022. 
– Självklart är det en extra fördel att Lukas känner de spelare vi kan tänkas låna ut under 2023, säger Philip Berglund. Vi är trygga med Lukas och vi är trygga med Täby FK. Jag ser fram emot att få följa spelarna i den miljön också.

Fredrik Nissen kommer att delta i en träningsmatch för Täby FK under lördagen. Vilka spelare som tillkommer på listan kommer att kommuniceras vid senare tillfälle.