”Såklart lite speciellt att möta Gefle i första matchen”

”Såklart lite speciellt att möta Gefle i första matchen”

Share

”Såklart lite speciellt att möta Gefle i första matchen”

Martin Rauschenberg anslöt till BP inför den här säsongen och när det nu blivit dags för den första tävlingsmatchen i BP-tröjan blir det mot förra klubben Gefle IF. – Såklart lite ...

Martin Rauschenberg anslöt till BP inför den här säsongen och när det nu blivit dags för den första tävlingsmatchen i BP-tröjan blir det mot förra klubben Gefle IF.
– Såklart lite speciellt att min första tävlingsmatchen i BP-tröjan är mot min gamla klubb, men jag förväntar mig såklart en seger, 100 procent, säger Rauschenberg till IFBP.se

Liksom i BP har det varit en del förändringar i Gefle, men Rauschenberg har koll på laget efter flera säsonger i gästrikeklubben.
– Det är lite spelare kvar från förra året, men de är också i en uppbyggnadsfas som vi, många nya spelare som gör att de kanske också är på väg att hitta sitt spel, precis som vi. Jag hoppas att vi kan visa att vi ligger före dem.

BP är inne i en positiv trend efter fem träningsmatcher utan förlust. Stämningen i gruppen blir självklart bättre av en positiv rörelse genom gruppen.
– Såklart det betyder mycket att inte förlora matcher, det är bra att vi har fått in i laget att vi är svårslagna. Det är jätteviktigt att vi från början sätter den stämpeln, att vi ska vara ett svårslaget lag.
– Vi ska fortsätta pusha på och utvecklas så hoppas jag att det blir riktigt bra.

Förra året tog sig BP hela vägen till semifinal i Svenska Cupen och för att upprepa det krävs första att passera gruppspelet.
– Vi har en tuff grupp med Malmö som man ändå får säga är favoriter och även Dalkurd är bra, Gefle kanske mer som lite underdog. Men får vi börja bra här på söndag och sen spelar bra i gruppen så vet man aldrig, vi kan lika gärna gå vidare som något av de andra lagen, men målet är självklart att göra det så bra som möjligt.

Martin Rauschenberg har spelat i samtliga fem träningsmatcher under 2018 och tycker själv att kroppen och formen känns bra.
– Min egen form känns jättebra, jag har fått spela alla matcher. Det handlar bara om att pusha på så går vi ut nu och spelar cupen och hoppas att vi kan visa oss som ett bra lag.

Svenska Cupen
BP – Gefle IF
Söndag 18 februari 17.00
Grimsta

Köp biljett direkt via brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMore.se.