Så blir U-trupperna 2019

Så blir U-trupperna 2019

Share

Så blir U-trupperna 2019

Till säsongen 2019 förändras arbetet med de äldsta akademispelarna på både flick- och pojksidan. På pojksidan har U19 och U17 har tidigare varit två olika trupper med separata leda ...

Till säsongen 2019 förändras arbetet med de äldsta akademispelarna på både flick- och pojksidan. På pojksidan har U19 och U17 har tidigare varit två olika trupper med separata ledarstaber och träningstider, på flicksidan har F19 varit en mindre trupp i en enda serie. Från och med november 2018 kommer U-trupperna för både flick och pojk att bestå av en större grupp spelare som matchas i dubbla serier. 

U-truppen på flicksidan kommer att ledas av Akademichef Richard Carler tillsammans med en ledarstab som består av Erik Wahlroth (Huvudtränare), Magnus Lundgren (Assisterande tränare), Erik Oldmark (Lagledare), Nicklas Brunzell (kommunikationsansvarig), Jan Sandahl (Kassör) och målvaktstränare. Spelare födda 2001-2003 kommer att utgöra truppen som kommer att matchas i Svenska Spel F19 (”Flickallsvenskan”) och i F17-serien under 2019. Förhoppning är att hitta en stimulans och en daglig utmaning för spelarna via en helt ny konkurrenssituation. Verksamheten är anpassad efter att få fram spelare till seniorlaget.

U-truppen på pojksidan kommer att ledas av Akademichef Roger Palmgren tillsammans med tränarna Erik Engberg, Jacob Kellgren, Erik Rydén och Emil Spångberg. Tillsammans med dessa finns även fystränare och målvaktstränare samt medicinsk personal. Spelare födda 2000-2004 kommer att utgöra truppen som matchas i U19 Allsvenskan och U17 Allsvenskan samt Ligacupen under 2019. Verksamheten är anpassad för att fortsätta få fram spelare till seniortruppen via akademin och att på sikt höja kvalitén ytterligare.

Båda trupperna är närmast BPs båda seniortrupper och det finns möjlighet att spelare roterar mellan seniortrupp och U-trupp.