Riktlinjer gällande Covid-19

Riktlinjer gällande Covid-19

Share

Riktlinjer gällande Covid-19

2020-12-04. Uppdaterade riktlinjer vid sammankomst av BP aktiviteter under Corona spridningen. Samtliga spelare och ledare inom BP ska stanna hemma från träning och andra aktiv ...

2020-12-04. Uppdaterade riktlinjer vid sammankomst av BP aktiviteter under Corona spridningen.

Samtliga spelare och ledare inom BP ska stanna hemma från träning och andra aktiviteter där konstaterad smitta av Covid-19 finns inom familjen, detta gäller även fast spelaren/ledaren själva är symptomfria.

På förekommen anledning behöver vi också uppmärksamma och påminna samtliga lag och ledare i föreningen om följande: Inga provträningar är tillåtna tills vidare!

Folkhälsomyndigheten har förlängt de allmänna råd som gällde fram till den 19 november. Samma råd som tidigare gäller nu fram till 13 december.

För samtliga lag i BP gäller därför fortsatt dessa restriktioner:

  • Endast träningsverksamhet för lag födda 2005 och yngre får genomföras. 
  • Inget matchspel för något lag får genomföras (undantag gäller för Dam- och Herrlag).

Det inkluderar även träningsmatcher och matcher eller turningar i andra Regioner.

  • Samtliga möten, utbildningar och andra sammankomster i BPs regi genomförs digitalt.
  • Undvik att använda kollektivtrafik till och från träningsverksamhet samt att spelare och ledare byter om hemma.
  • Endast tränare och spelare får vistas vid träning, särskilt om träningen bedrivs inomhus eller i Grimstatältet. 

BP som förening vill självklart vara med och bidra till att minska smittspridningen och säkerställa att vi kan återgå till normal verksamhet så fort som möjligt. Därför uppmanar vi alla som är verksamma i föreningen att ta dessa råd på största allvar.

Personal på Sportkontoret samt Styrelse följer utvecklingen löpande och har en dialog med förbund och myndigheter för att få den senaste informationen. Ny och uppdaterad information kommer att skickas ut till berörda ledare samt läggas upp på bpfotboll.se.

Om ni har några frågor så ber vi er att ställa dem till fragor@bpfotboll.se. Undvik i möjligaste mån att ställa frågor gällande detta till medarbetare på Sportkontoret.