Premiärkryss mot Älvsjö

Nästan 200 åskådare trotsade långfredagens kyla och snöyra när BP och Älvsjö spelade 1-1 i årets första match i Division 1 Södra Svealand. Redan i tredje minuten tog BP ledninge ...

Redan i tredje minuten tog BP ledningen genom Daniella Novakovic. Från utkanten av straffområdet fick hon på ett, inte alltför hårt, men välplacerat skott som gick in vid målvaktens högra stolpe.

BP dominerade i början av matchen, bland annat med flera fina uppspel från Filippa Walléns vänsterfot. Älvsjö jämnade snart ut spelet, och kom fram i flera farliga anfall. Nichole Persson i BP:s mål fick avvärja från nära håll ett par gånger, och BP fick nog vara nöjda med 1-0 i paus.

I andra halvlek hade Älvsjö inledningsvis en aning övertag och Nichole Persson fick åter igen rädda från nära håll. Det var inte helt överraskande när kvitteringen kom i 68:e minuten, även om det skedde efter ett olyckligt bolltapp i BP:s backlinje.
I slutet av matchen verkade båda lagen gå för vinst, och det uppstod målchanser åt båda håll. BP:s bästa chans var ett distansskott som tippades i ribban med bara ett par minuter kvar att spela.

Sportchef Staffan Jacobsson beskriver matchen som en typisk premiär, med många bra sekvenser, men också en del enkla misstag.
– Resultatet speglar matchen väl, även om det förstås är lite surt att tappa ledningen. Älvsjö är bra och kommer säkert att tillhöra toppskiktet i serien, förhoppningsvis tillsammans med oss.

Härnäst väntar bortamatch mot Älta lördagen 22 april. Alla BP-vänner rekommenderas buss 401 från Slussen till Älta IP.