P19: Inför Halmstads BK – BP

P19: Inför Halmstads BK – BP

Share

P19: Inför Halmstads BK – BP

BP reser till Halland med två raka segrar i ryggen för att möta Halmstads BK. De rödsvarta ligger inför matchen tre poäng före de blåsvarta. Avspark söndag 3 september kl. 15.30. ...

BP reser till Halland med två raka segrar i ryggen för att möta Halmstads BK. De rödsvarta ligger inför matchen tre poäng före de blåsvarta. Avspark söndag 3 september kl. 15.30.

Läget i BP

BP följde upp segern mot serieledande IFK Göteborg med att hemmaslå Västerås SK med 2-0. De två segrarna har båda varit viktiga för att BP inte skulle tappa allt för mycket mark och eventuellt kunna blanda sig in i toppen mot slutet. Vid vinst imorgon skulle BP vara tio poäng bakom IFK Göteborg och sju bakom Malmö FF på andraplats. 

Ska BP resa hem till västerort med samtliga poäng behöver de fortsätta som de gjort den senaste tiden. Både mot IFK Göteborg och Västerås SK har BP kombinerat ett fint eget spel med ett starkt försvarsspel. 

Om Halmstads BK

Motståndarna befinner sig tre poäng bakom BP och skulle vid seger imorgon gå om BP med en bättre målskillnad. 

Halmstads BK kommer senast från en match mot Örebro SK som slutade 1-1 och dessförinnan föll de mot IFK Norrköping med två mål mot noll. Den förväntade matchbilden är en jämn tillställning där BP eventuellt är något mer sugna på att ha ett stort bollinnehav.

Senast lagen möttes slutade matchen mållöst på Grimsta IP. 

Avspark söndag 3 september kl 15.30.