P19: Delad pott i stockholmsderbyt

Toppmatchen och stockholmsderbyt mellan AIK och BP slutade oavgjort. Hemmalaget var det bättre under den första halvleken men efter Ludwig Thorells kvittering för BP så låg gäster ...

Toppmatchen och stockholmsderbyt mellan AIK och BP slutade oavgjort. Hemmalaget var det bättre under den första halvleken men efter Ludwig Thorells kvittering för BP så låg gästerna på för tre poäng.

Första halvlek

Det var inget snack om att hemmalaget startade matchen bäst. Både John Mellberg och Philip De Fine Licht fick varningar tidigt in i matchen. Serieledande AIK tog rättvist ledningen efter dryga halvtimmen då Manaf Rawufu gjorde mål.

Det var nära vid flera tillfällen att det svartgula laget kunde utöka sin ledning och marginalerna var på BP:s sida. Två avslut från AIK tog i insidan av stolpen och de rödsvarta var rätt nöjda över ställningen i paus trots underläge.

Andra halvlek

Under pausen lyckades BP samla ihop sig och kom ut bättre till den andra halvleken. Båda lagen visade prov på hög kvalité och att de förmodligen kommer att tillhöra toppen under säsongen.

Med dryga kvarten kvar fick BP en straff som hemmalaget inte var nöjda över. Ludwig Thorell tog hand om straffen och sköt in kvitteringen. Direkt efter straffsparken fick domarteamet jobba då fem spelare fick gult kort, från BP var det Ted Holstein och Michee Kabady som varnades.

Efter ledningsmålet var det BP som tryckte på och tydligast gick för seger. Hemmalaget höll dock undan och matchen slutade 1-1. I och med resultatet så är AIK fortsatt serieledare och tre poäng före BP som befinner sig på en fjärdeplats.

Nästa match spelas hemma på Grimsta IP mot BK Häcken. Avspark lördag 13 maj kl. 16.00.