Övertygande första halvlek låg bakom seger mot IK Frej

Tredje sista träningsmatchen inför Superettan spelades under lördagen när BPs herrar stod för en fin första halvlek och en andra halvlek som blev sönderryckt av byten i båda lagen ...

Tredje sista träningsmatchen inför Superettan spelades under lördagen när BPs herrar stod för en fin första halvlek och en andra halvlek som blev sönderryckt av byten i båda lagen. Slutresultatet skrivs till 3-1 efter BP-mål från Albin Linnér, Alexander Nilsson och Eric Johana Omondi.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

BP tog ledningen tidigt när Albin Linnér stänker in en frispark från 25 meter. Smakstart och BP spelade sedan en fin passningsfotboll med ett härligt flyt genom hela laget. Ett ungt BP skapade chans på chans och var värda att utöka ledningen. IK Frej var in oävna, utan kom i några anfallsvågor som hotade.

Till andra halvlek skulle båda lagen lufta sina trupper, vilket gjorde att matchbilden blev sönderryckt och tempot sjönk efter hand. IK Frej kvitterar tidigt när BP har svårt att få undan bollen och Pedro Ribeiro drar till på en retur. Frej får lite extra energi då, samtidigt som BP får kämpa lite extra.

BP kommer dock igång igen och tar ledningen igen då Alexander Nilsson prickskjuter från distans och får se bollen smita in vid högra stolpen, 2-1 BP.

Sedan kommer mängder av byten och matchen är inte den vackraste av matcher. BP stänger matchen när Eric Johana Omondi löper sig från och sätter 3-1 via målvakten. Omondi var pigg idag och skapade flertalet chanser.

Träningsmatch
BP – IK Frej
3-1 (1-0)
Mål: BP: Albin Linnér, Alexander Nilsson, Eric Johana Omondi Frej: Pedro Ribiero