Oscar Uhrström: Ny Verksamhetschef i BP

Oscar Uhrström: Ny Verksamhetschef i BP

Share

Oscar Uhrström: Ny Verksamhetschef i BP

Klubben har nu anställt en ny Verksamhetschef i form av Oscar Uhrström. Oscar kommer att ha ett administrativt ansvar över hela fotbollsverksamheten och började sin tjänst måndag ...

Klubben har nu anställt en ny Verksamhetschef i form av Oscar Uhrström. Oscar kommer att ha ett administrativt ansvar över hela fotbollsverksamheten och började sin tjänst måndag 15/3.

Text & bild: Philip Kämpe

Oscar Uhrström, 43, anländer till BP med imponerande affärserfarenhet och gedigen fotbollsbakgrund. Moderklubben är IFK Stockholm och den största meriten inom ungdomsfotbollen var tredjeplatsen i SM för 16-åringar. Seniorkarriären inleddes i Division 2 innan han därefter köptes till Spårvägen i Division 1 (motsvarande Superettan idag). Att ledarskap är en av Oscars främsta egenskaper bekräftas av att han i flera klubbar var spelande tränare, bl.a. Tumba, Stuvsta och Segeltorp.

I början av 2000-talet började Oscar trappa ned fotbollsspelandet i samband med att hans yrkeskarriär tog fart. Något han fram till dess hade försökt kombinera. Redan när Oscar var 19 år blev han personalchef och när han fyllde 26 blev han verksamhetsansvarig inom företaget Everfresh (idag Total Produce) med miljardomsättning och en stor personalstyrka. Därefter fortsatte yrkeslivet vidare inom grossistbranschen då han jobbade för Menigo under nio år i olika roller. Oscar är även delaktig i företaget Nouie tillsammans med Tommy Myllymäki och Jens Fager. Han sitter även i styrelsen i ett par bolag. Senast kommer Oscar från ett uppdrag som Vd för Gourmet Food AB.

Privat bor Oscar i Stuvsta med sin sambo och deras två döttrar. Hans döttrar spelar fotboll i Stuvsta IF där Oscar är tränare.

Varmt välkommen till BP Oscar!
– Tack så mycket!

Varför valde du BP som nästa uppdrag i din yrkeskarriär?
– Jag ville börja jobba inom föreningslivet och ge tillbaka till föreningslivet det som det gav till mig. Hela min uppväxt har varit inom föreningslivet i olika idrotter (fotboll, handboll, innebandy och ishockey). Specifikt vill jag jobba med fotboll på heltid eftersom det har varit en rödtråd genom hela mitt liv. När jag därför fick möjligheten att jobba i Europas största idrottsförening var det något jag verkligen ville göra. Här i BP triggas jag av utmaningen att ha både bredd- och elitverksamheten under ett och samma tak.

Vad blir din roll I klubben?
– Att ansvara för all fotbollsverksamhet från knatte till senior, är det enkla svaret. Det innebär såklart en mängd olika delar som att t.ex. vidareutveckla arbetet inom akademin på både flick och pojk samt strukturera den enorma breddverksamheten. För seniorerna gäller det att fortsätta resan uppåt i seriesystemen för både dam och herr.

Vad blir utmaningen?
– Att sätta en grundplan (struktur) som är tydlig för alla, som vi sedan kan följa. Precis som när man har en träning gäller det att ha en bra plan för att kunna vara flexibel och nå önskade målsättningar.

– För att lyckas kommer vi bygga en fotbollsledningsgrupp som kommer bestå av de personer med sportsligt ansvar och utvecklingsansvar. Därtill vill jag att vi föreningsanställda ska synas mer ute i organisationen. 

– Vi ska fortsätta tydliggöra vår elitsatsning med att fortsätta vara Sveriges bästa plantskola för flick och pojk, och självklart vidareutveckla vår enorma breddverksamhet.

Varför är du rätt person för detta jobb?
– Dels för att jag vill jobba med människor och ledarskapsutveckling men även för att jag förstår föreningsverksamhet och att jag har drivit stora komplexa organisationer i näringslivet. Samtidigt är jag en fotbollsfantast och dessa saker tillsammans gör att jag tror detta kommer bli ruskigt bra, säger Oscar Uhrström, Verksamhetschef BP.

– Oscar har stor erfarenheter av ledarskap, struktur och organisationsarbete. Han är en viktig pusselbit i vårt arbete att utveckla föreningen och kompletterar vår nuvarande organisation väl, säger Manuel Lindberg, Klubbdirektör BP.