Oscar Krusnell säljs till FK Haugesund
Oscar Krusnell. Foto: Erik Bjernulf

Oscar Krusnell säljs till FK Haugesund

Share

Oscar Krusnell säljs till FK Haugesund

24-årige Oscar Krusnell lämnar BP för spel med Haugesund i norske Eliteserien. Efter två säsonger i BP-tröjan blir det nu en flytt.– Vi hade gärna haft kvar Oscar hos oss, men nu ...

24-årige Oscar Krusnell lämnar BP för spel med Haugesund i norske Eliteserien. Efter två säsonger i BP-tröjan blir det nu en flytt.
– Vi hade gärna haft kvar Oscar hos oss, men nu fick vi ett mycket bra bud som vi kände var tillräckligt för att låta Oscar lämna, säger sportchef Philip Berglund. Samtidigt som beslutet i slutändan alltid ligger hos spelaren själv så är vi nöjda med den betalning vi nu får. Vi är kända för att fostra unga talanger som går via vår akademi, med den här övergången kan vi också visa på att våra tränare och vår miljö kan utveckla spelare även långt efter akademiålder och då även spelare som kommer från lägre divisioner. 
– Vi tackar Oscar för hans insatser i BP och önskar honom lycka till i sin nya klubb. 

Oscar Krusnell kom till BP inför säsongen 2021 och har två raka seriesegrar på meritlistan i BP. Totalt blev det 53 tävlingsmatcher med tre mål och sex assister noterade från Krusnells fötter. Ny väntar alltså flytt till norska FK Haugesund.

Tidigare i karriären har Krusnell även tillhört IK Frej, Sunderlands akademi samt både AIK och Hammarby IF. Ersättare i truppen kommer att presenteras i eftermiddag.