Ordförandebloggen #26 – Partners till BP

Ordförandebloggen #26 – Partners till BP

Share

Ordförandebloggen #26 – Partners till BP

När vi går in i 2018, med en ambition att gå från att vara en fantastisk förening till att bli en exceptionell, söker vi nu fler och nya samarbetspartners. Under 2017 har vi haft e ...

När vi går in i 2018, med en ambition att gå från att vara en fantastisk förening till att bli en exceptionell, söker vi nu fler och nya samarbetspartners. Under 2017 har vi haft ett stort förtroende och goda samarbetsrelationer med ett stort antal partners. Som ideell och ekonomisk förening är ekvationen enkel, ju större ekonomiska resurser ”IN”, desto bättre kvalitet i hela BPs enorma verksamhet ”UT”. Idag har vi allt från stora Huvudpartners till Officiella partners, Mötesplats Västerort, ”1942-klubben” och många andra samarbetsalternativ däremellan. Oavsett om du är intresserad av fotbollsrelaterade aktiviteter eller samhällsstödjande, BP erbjuder plattformen för alla. Vad vill och kan ditt företag bidra med? Alla partners är välkomna, både befintliga och nya, inte minst du som redan är medlem i ”BP-familjen” och som sitter i en företagsledande ställning.

För länk till BPs säljfolder för Partners 2018, vänligen klicka här.

Bakgrund
Under samlingsnamnet BP 2.0 har föreningen under de senaste åren drivit en förändringsprocess som syftar till att stärka en redan stark position på många områden och att lyfta hela föreningen till nästa nivå. Tydliga strategiska mål har slagits fast (”BP 2.0 – 2020”), breddverksamheten för ungdomar växer, flera samhällsstödjande aktiviteter har initierats och ett ökat intresse från partners har noterats. Grimsta har utvecklats till Mötesplats Västerort, dvs till en mötesplats för BPs alla fotbollsaktiviteter, Nattfotbollen Västerort, Första Jobbet Västerort, Flickfotboll Västerort, Skolträffen, samt nya samarbeten med exempelvis 2nd Chance, Ronald McDonald Barnfond, Systrar runt hörnet, Fair Pay, Futebol dá Forca, Scouterna m fl.

Vidare har Akademi Flick etablerats, den nya huvudläktaren har invigts, föreningen har firat sitt 75-års jubileum, ett nytt ekonomisystem har implementerats, klubbhuset har målats om, en ny kommunikation- och mediaplattform har fastställts, ”Coach av Coach” för våra ungdomsledare är igång, BP Ledarakademi har etablerats, den nya hemsidan har sjösatts, fler konstgräsplaner växer fram i Västerort (inkl. tältet på Grimsta), BPs Sportkontor har organiserats, många nyckelpersonsrekryteringar har genomförts, ett stort antal projekt pågår i de olika kommittéerna, samt ett strukturellt förändringsarbete har inletts för att bli mer jämställda. På representationsnivå vann såväl dam- som herrlag sina respektive serier 2018.

Partners till BP
Att vara partner till BP innebär att man är partner till Europas Största fotbollsförening. Med 4.000 aktiva spelare och 20.500 aktiviteter per år har vi otroliga möjligheter till exponering. Låt ditt företag växa tillsammans med oss. Fotboll hos oss är så mycket mer, vi tar ett gediget samhällsansvar med våra satsningar på Mötesplats Västerort (CSR) och Jämställdhet. Fotbollen hos oss ger Västerorts ungdomar möjlighet att aktiveras, få sitt första jobb, minska sina fördomar och inte minst ha roligt.

När vi går in i 2018 vill vi gärna lyfta fram våra goda relationer med alla befintliga samarbetspartners (se hemsidan under ”Partners”). Vi hoppas att just ditt företag vill vara med, både 2018 och långsiktigt. Från BPs sida vill vi självfallet öka både antalet samarbetspartners på alla nivåer, och gärna att redan befintliga partners utvecklas till större samarbetsrelationer.

Våra fokusområden
Nedan de fokusområden som BP har inom Marknad 2018. Höga betyg till Fia Grönborg, BPs marknadskoordinator, för arbetet med säljfoldern. För detaljer, se säljfoldern, klicka här.

 • Mötesplats Västerort (Grimsta)
 • Jämställdhet
 • Samhällsansvar (CSR)
 • Ungdom
 • Seniorpartner (Dam & Herr)
 • Arenapartner (Grimsta)
 • Digitalt
 • Matchpartner
 • BP Affärsnätverk

BP Affärsnätverk
Västerorts mest snabbväxande affärsnätverk tar form. Vi välkomnar säsongen 2018 med öppna armar och vill tillsammans med er hitta nya kontakter, affärer och gemenskap under BPs färger. Att vara med i vårt affärsnätverk ska förena affärsnytta med nöje. Planeringen av årskalendern för BPs Affärsnätverksträffar är i princip redan på plats.

Kontaktpersoner
Följande personer kan du kontakta i BP:

 • Stefan Bärlin, Marknadschef, stefan.barlin@ifbp.se
 • Stina Jansson, Säljare, stina.jansson@ifbp.se
 • Fia Grönborg, Marknadskoordinator, fia.gronborg@ifbp.se
 • Oscar Therén, Föreningsutveckling & Matcharrangemang, oscar.theren@ifbp.se
 • Henrik Nilsson, Klubbdirektör, henrik.nilsson@ifbp.se
 • Fredrik Bergholm, Styrelseordförande, ordf@brommapojkarna.se

Mejla gärna för ett möte och en första förutsättningslös diskussion. Från BPs sida teamar vi upp i möten utifrån ovanstående, beroende på ditt intresse, inriktning, ambition och tänkbar samarbetsrelation. Nu är 2018 igång – vi ses på Grimsta – nu kör vi!

PS. För ”Ungdom” kommer vi att gå in i en ny avtalsperiod för all utrustning inkl. matchtröjor 2019, varför det finns en möjlighet för större företag att inleda långsiktiga samarbetsdiskussioner kring detta redan nu. DS.

Fredrik Bergholm
Styrelseordförande

För tidigare ordförandebloggar, klicka här.