Oavgjort i slarvig match mot Sandvikens IF

Mathilda Johansson Prakt fortsätter göra mål men tyvärr var det återigen inte tillräckligt för att säkra en seger. BP ledde med 1-0 i pausen men trots ett par lägen var det bara S ...

Mathilda Johansson Prakt fortsätter göra mål men tyvärr var det återigen inte tillräckligt för att säkra en seger. BP ledde med 1-0 i pausen men trots ett par lägen var det bara Sandviken som hittade nätet i den andra halvleken. 1-1 slutade det i årets sista hemmamatch på Grimsta i Elitettan.

Text: Philip Kämpe

Det var ett Sandviken som kämpar för sin överlevnad i Elitettan som kom på besök till Grimsta. BP å andra sidan har inte haft särskilt mycket att spela för på sistone vilket har speglat sig i resultaten. Även om Sandviken troligtvis var det mer motiverade laget saknade de den individuella skickligheten för att föra matchen. Istället var det BP som tog tag i matchen och hemmalaget hade under den första halvleken mestadels av bollen. Första läget kom tidigt när Jennifer Sjösten rann igenom men gästernas målvakt Tea Lundmark kom ut bra och gjorde sig stor vilket var tillräckligt för att rädda.

Därefter följde en längre period utan några målchanser åt något håll. Det såg ut som att matchen skulle vara mållös i paus men precis innan vilan så spräckte BP nollan. Mathilda Johansson Prakt sköt ett skott som först blockades av en försvarare. Men returen flög rakt upp i luften varpå Johansson Prakt nickade in sin egen retur. Bara någon minut efter ledningsmålet löpte sig Tempest-Marie Norlin fri men Lundmark kom återigen ut bra för att skära ner vinkeln. Norlin tvingades lobba bollen högt vilket gjorde att en försvarare hann tillbaka för att rensa undan bollen på mållinjen.

BP såg ut att kontrollera matchen men från ingenting hittade Sandviken kvitterigen. Efter att han skickat in bollen från höger hamnade gästernas Jessica Backman helt fri i bortre delen av straffområdet och därifrån gjorde hon inga misstag när hon slog bollen förbi Frigge i BP-målet.

BP var det laget som var närmast att hitta ett matchvinnande mål men utan att skapa någon riktigt vass målchans. Bästa laget fick Michelle Rojas Flores som kom relativt fri inne i straffområdet men hamnade i en liten för snäv vinkel. Ytterligare en gång gjorde dock Lundmark en bra räddning när hon kom ut för att stoppa Rojas Flores.

Detta var BP:s sista match på Grimsta i år i Elitettan. Nu återstår två stycken bortamatcher mot Lidköping och Bollstanäs för att avsluta säsongen. BP har dock en till hemmamatch innan säsongen är över och det är i Svenska Cupen när damallsvenska IK Uppsala gästar i slutet av november.