Ny vändning gav trea mot Sundsvall!

BP tog hem ännu en trepoängare på lördagen, när Sundsvalls DFF besegrades med 2-1. Segern satt hårt inne efter en match där BPs länge hade svårt att få till något övertygande spel ...

BP tog hem ännu en trepoängare på lördagen, när Sundsvalls DFF besegrades med 2-1. Segern satt hårt inne efter en match där BPs länge hade svårt att få till något övertygande spel, men än en gång visade styrka och vände ett underläge.

Text: Tore Kleist
(på bilden: Mathilda Johansson Prakt)

Första halvlek rymde väldigt få målchanser. Gästerna från Medelpad kom från en seger mot Uppsala och visade gott självförtroende. Ledda av duktiga mittfältaren och lagkaptenen Olivia Wänglund störde man BPs centrala uppbyggnadsspel framgångsrikt. I perioder pressade BP högt och det såg stundtals ut som om BP höll på att ta över men när man väl kom framåt var kvaliteten i de öppnade passningarna för dålig. I stället för en BP-rivstart i andra halvlek kom en riktig kalldusch. När Lovisa Koss skulle glida ut och fånga en långboll blev det trängsel med Lovisa Norrby och Sundsvalls anfallare Ebere Orji. Koss fick aldrig vantarna på bollen som i stället studsade på hennes ben och ut. Orji skunde snappa upp den och slå in ledningsmålet i öppen kasse. Redan minuten senare var BP nära att kvittera när Mathilda Johansson Prakt nickade i ribban efter ett långt inlägg från Wilma Wärulf. Vi fick se ännu en ribbträff, nu på skott från Daniella Famili, innan det en kvart in i halvleken äntligen blev mål. Famili hittade Johansson Prakt med en riktigt fin genomskärare och BPs mesta målskytt kunde kontrollerat slå in kvitteringen. BP fortsatte att trycka på och bara några minuter senare var det dags igen. Johansson Prakt höll sig framme efter att Sundsvalls målvakt Isabelle Nordlund räddat dubbelt på skott från Frida Boriero och Jennifer Sjösten. Ett par minuter senare såg vi ännu en ramträff från Daniella Famili, som i andra halvlek kom fram mycket bättre än i första och var viktig i anfallsspelet. I matchens sista fjärdedel försökte BP fortsätta ligga på för att avgöra med ett tredje mål, men Sundsvall stod emot och kunde också jobba fram några anfall och hörnor. Lättnaden bland BP-spelare och supportrar var stor när slutsignalen gick. Ytterligare tre poäng var bärgade!

Om inte spelet, speciellt i första halvlek, inte övertygade särskilt så imponerade arbetet och inställningen i andra halvlek desto mer. Spelarna vet att man är starka över nittio minuter och har flera gånger visat att man kan vända underlägen. Det lovar gott inför serieavslutningen.

IFK Kalmar besegrade Bollstanäs och i Umeå vände serieledarna sent mot Uppsala. Det innebär att BP med fem omgångar kvar huserar på tredje plats i serien. Nu väntar två svåra bortamatcher mot Umeå och Uppsala, så lördagens trepoängare var förstås mycket viktig. Nästa hemmamatch spelas först den 30 oktober, mot Mallbackens iF.