Ny trippel mot Sylvia

BP radar upp fina resultat och på söndagen kom nästa seger när IF Sylvia besegrades med 3-0 hemma på Grimsta. Målskyttar för BP blev Rodin Deprem, Ali Suljic och Jardell Kanga. ...

Det var ett formstarkt IF Sylvia som gästade Grimsta under söndagen. Seger i höstpremiären mot Örebro Syrianska och avancemang i Svenska Cupen mot Superettanlaget AFC Eskilstuna innebar att BP hade en intressant utmaning. Matchen inleddes också något trevande och målchanser uteblev. Under den första halvlek uppstod egentligen bara två farligheter, båda skapade av BP. I början var Marijan Cosic nära att läckert skarva in bollen med klacken men kulan gick strax utanför. Sedan mot slutet av första 45 var Martin Falkeborn ruskigt nära mål när hans avslut träffade underkanten av ribban för att därefter studsa ner på mållinjen och ut.

Saknaden efter mål i matchen blev ingen långvarig känsla efter pausen. BP rivstartade den andra halvleken och redan efter en minut slog Rodin Deprem in sitt första tävlingsmål för sin nya klubb. Rodin avslutade pricksäkert när han slog in ett inspel från assistkungen Oscar Krusnell. Endast någon minut senare var Rodin framme igen i Sylvias straffområde och denna gång blev han fälld av bortalagets målvakt. Domaren pekade direkt på straffpunkten och efter en ovanligt långsam ansats slog Ali Suljic kyligt in 2-0 till BP.

Därefter var känslan att BP hade kontroll på matchen trots att Sylvia stack upp vid tillfällen och försökte hota. Istället blev det BP som helt avgjorde matchen i den 77:e minuten. BP vann bollen högt upp och Marijan Cosic hamnade tillsammans med Jardell Kanga ensamma mot en försvarare. Marijan spelade osjälviskt fram till Jardell som enkelt kunde rulla in BP:s tredje mål i matchen och Jardells tredje mål denna säsong.

Tack vare att andra resultat gick i BP:s fördel utökade BP avståndet i toppen av serien till sex poäng. Nästa helg återvänder BP till Grimsta för en riktigt spännande match mot Dalkurd. Matchstart kl. 13:00 på lördagen 28:e augusti.

BP – IF Sylvia
3-0 (0-0): 1-0 Rodin Deprem 46′, 2-0 Ali Suljic (str) 48′, 3-0 Jardell Kanga 77′.

BP:s laguppställning
Olsson – Falkeborn, Frej, Suljic, Krusnell (Sögaard) – Ceesay – Jelassi (Helg), Leach Holm (Seger), Sandberg-Magnusson (Zlotnik), Cosic – Deprem (Kanga).