Niondeplats efter Larssons hattrick!

Michaela Larsson stod för tre mål när BP lyckades vinna även sista matchen i Elitettan. Därmed klättrade man upp till en fin niondeplats i sluttabellen. Text: Tore KleistFoto: ...

Text: Tore Kleist

Det blev inte årets bästa insats när BP spelade sin sista seriematch för säsongen (det brukar kunna bli en och annan träningsmatch på förvintern). Det räckte dock till seger mot Borgeby FK efter tre mål av Michaela Larsson. I och med Assis förlust i Värmland klättrade BP upp till nionde plats i tabellen och förbättrade klubbrekordet ytterligare. Alla rödsvarta supportrar kan vara stolta över den prestationen och nu sikta vidare mot högre höjder.

I söndagens match tog Borgeby en tidig ledning men innan halvleken var slut hade Michaela Larsson fått in två mål. Första målet kom i femtonde minuten efter en hörnvariant med en styrning över målvakten. Strax före paus nåddes Larsson av en djupledsboll från Michelle Rojas Flores och kunde ensam med målvakten ge BP en pausledning. Efter en målvaktsretur kom 3-1 tidigt i andra halvlek, än en gång med Larsson som målskytt, men en snabb reducering av hemmalaget gjorde att spänningen kvarstod. Borgeby drabbades dock av en utvisning och BP kunde hålla undan till årets nionde seger. Hemsidan vill passa på att gratulera Michaela Larsson till dagens hattrick och tacka för en fint genomförd säsong. Det har blivit många matcher utanför startelvan för henne, men hon har alltid varit redo att gå in och jobba stenhårt för laget och har under hösten även glatt med ett antal mål.

Vi kan konstatera att BPs höstsäsong varit strålande bra. Under seriens sista tio omgångar var man med tjugo poäng faktiskt fjärde bästa lag, med både Hammarby och AIK bakom sig (uppflyttade Uppsala och Umeå bäst). Mycket starkt jobbat! Hemsidan kommer förstås att följa upp den historiska säsongen med en del sammanfattningar och intervjuer framöver. Dessutom kommer uppdateringar kontinuerligt om eventuella förändringar i truppen.