Motståndarkollen: Trelleborgs FF
Foto: Bildbyrån

Motståndarkollen: Trelleborgs FF

Share

Motståndarkollen: Trelleborgs FF

Efter den spektakulära vändningen senast hemma mot Växjö DFF har våra rödsvarta damer nu fått en vecka på sig att förbereda sig för nästa uppgift, mot en av årets nykomlingar.Här ...

Efter den spektakulära vändningen senast hemma mot Växjö DFF har våra rödsvarta damer nu fått en vecka på sig att förbereda sig för nästa uppgift, mot en av årets nykomlingar.
Här är motståndarkollen på: Trelleborgs FF

Historik: Trelleborgs FF är en idrottsförening i Trelleborg, Sveriges sydligaste stad i Skåne. Klubben grundades 6 december 1926.

I år gör klubben sin första säsong i OBOS Damallsvenskan.

Trupp: Trelleborg leds i sin premiärsäsong i OBOS Damallsvenskan av huvudtränare Joakim Felldin, som vanligtvis formerar sitt lag i en 4-2-3-1-uppställning.

Mellan stolparna har 21-åriga Somea Polozen fått stå under inledningen av säsongen. Ett av årets nyförvärv i backlinjen är U23-landslagsspelaren Athina Persson Lundgren, född 2003, som fått mycket förtroende av Felldin på sin mittbacksposition.

I de övriga lagdelarna har det varit mycket rulians och det har inte varit någon given elva hittills. Systrarna Thelma och Erica Persson Wellin är två av dem som hotar offensivt i sista tredjedelen, tillsammans med 24-åriga anfallaren Elina Lenir.

Form: Det har som förväntat blivit ett tufft steg upp till högsta serien för Trelleborg. 1 poäng på sex matcher gör att de inför söndagens möte ligger placerade på en trettondeplats i tabellen. Man kommer senast från en 3-1-förlust på bortaplan mot Kristianstads DFF.