Motståndarkollen: Malmö FF
Foto: Erik Bjernulf

Motståndarkollen: Malmö FF

Share

Motståndarkollen: Malmö FF

Dags för tolfte omgången av Allsvenskan och den sista matchen innan EM-uppehållet på en månad. VI ställs mot de regerande mästarna, Malmö FF. Avspark lördag 1 juni 15:00 - köp bil ...

Dags för tolfte omgången av Allsvenskan och den sista matchen innan EM-uppehållet på en månad. VI ställs mot de regerande mästarna, Malmö FF. Avspark lördag 1 juni 15:00 – köp biljett här.

Historik: I svensk fotboll är det idag rätt lätt att peka ut vilken förening som är mest framgångsrik i Allsvenskan. Malmö FF är regerande mästare, har tagit flest SM-guld och leder även Maratontabellen. Det är krassa fakta och i skrivande stund leder de även serien efter en pigg start på säsongen. Föreningen grundades 1910 och gör sin 82:a säsong i den högsta serien.

Trupp: Det är hög nivå på spelarmaterialet, sett till de individuella karriärerna. Pontus Jansson anslöt för ett år sen från Premier League, Jens Stryger Larsen kom i vintras från Serie A och så även Erik Botheim, som leder skytteligan tillsammans med Isaac Kiese Thelin. I truppen finns även Sebastian Nanasi som utsågs till Allsvenskans bästa spelare 2023 och som är uttagen till landslaget kommande vecka. Vi ser även BP-fostrade Stefano Vecchia Holmquist i truppen, även om han saknats i en del matcher under våren på grund av skada.

Form: MFF inledde serien i stor stil innan de förlorade med 3-0 mot IF Elfsborg på bortaplan, sedan dess har det blivit 5 raka matcher utan förlust och senast blev det revansch mot Elfsborg när de i tisdags vann med 2-1 på hemmaplan.

Senaste mötet: Vi möttes i Allsvenskan 2023 och vi noterar två matcher som slutade 2-1 i Malmös favör. Hemmamatchen på Grimsta ledde BP länge med 1-0 efter att Alexander Jensen prickskjutit in ledningsmålet efter fint förarbete av Tim Waker. Sent i matchen kunde Isaac Kiese Thelin gör två mål på kort tid som vände på matchen. Nere i Malmö blev det också jämnt och under långa perioder stod BP för en fantastisk insats trots ett tidigt underläge.