Motståndarkollen: IFK Norrköping

Motståndarkollen: IFK Norrköping

Share

Motståndarkollen: IFK Norrköping

Direkt efter midsommar styr BP-bussen mot Östergötland och en viktig match i OBOS Damallsvenskan. Vi ställs mot IFK Norrköping måndag 24 juni 19:00 och det här kan vi berätta om m ...

Direkt efter midsommar styr BP-bussen mot Östergötland och en viktig match i OBOS Damallsvenskan. Vi ställs mot IFK Norrköping måndag 24 juni 19:00 och det här kan vi berätta om motståndet.

Historia: Damlaget i IFK Norrköping har inte samma guldkantade historik som herrlaget, men nutiden har klart friskare vindar runt damlagets verksamhet år 2024. 2023 var det den pigga nykomlingen som gjorde sin första säsong i högsta serien på damsidan. IFK Norrköping fungerade tidigare som en paraplyförening där herrlag och damlag tillhörde separata föreningar, men sedan några år tillbaka har de gått samman.

En minnesvärd match mot IFK Norrköping hämtar vi från hösten 2013 och kvalet till Elitettan. Första matchen vann IFK Norrköping på Grimsta med 1-0 då Mathilda Johansson Prakt ntäade för ”Peking”. När hon gjorde 1-0 redan i femte minuten i returmötet såg det mörkt ut för BP. Men, BP reste sig och Lisa Arnell vände på matchen på egen hand och BP hade 3-1 i paus och 3-2 totalt. Norrköping reducerade omgående i den andra halvleken innan Isabell Hammarbäck gjorde två mål som säkrade 5-2 till BP och avancemang till Elitettan.

Trupp: Det har skett en del förändringar i Norrköpings trupp från förra året, några spelare lämnade under vintern, bland andra BP-bekanta Shannon Woeller. Starkast lysande stjärna är lagkapten My Cato som under våren och sommaren blivit uttagen till det svenska landslaget.

Form: IFK Norrköping kommer med två raka förluster, 0-1 mot Piteå IF och 0-4 mot FC Rosengård. Dessförinnan tog de tre raka segrar som kröntes av 1-0 mot grannen Linköping i ett viktig derby i Östergötland.

Senaste mötet: Lagen tog varsin seger under 2023 och båda gjorde det på bortaplan. BP vann på Platinum Cars Arena med 1-0 i maj efter att Alice Ahlberg tryckt in matchens enda mål. På Grimsta blev det seger för IFK Norrköping med 2-0.