Motståndarkollen: IF Elfsborg

Motståndarkollen: IF Elfsborg

Share

Motståndarkollen: IF Elfsborg

Allsvenskan är tillbaka efter EM-uppehållet och vi tar oss till Borås för återstarten av seriespelet. IF Elfsborg står för motståndet lördag 6 juli 15:00 på Borås Arena. HISTOR ...

Allsvenskan är tillbaka efter EM-uppehållet och vi tar oss till Borås för återstarten av seriespelet. IF Elfsborg står för motståndet lördag 6 juli 15:00 på Borås Arena.

HISTORIK: IF Elfsborg firar 120 år i år och firandet sker faktiskt nu på lördag då vårt rödsvarta gäng är på besök. Biljetter för 120kr uppmärksammar grundandet 1904. Det finns också en fin historia med flertalet SM-guld och cuptitlar, med 2012 som den senaste guldsäsongen. Det kunde (borde kanske?) har blivit guld 2023 men en numera klassisk match mot Degerfors i den nästa sista omgången, där Elfsborg ”bara” behövde vinna för att säkra guldet, satte stopp för firandet. Kryss där och sedan förlust i den avgörande matchen mot Malmö FF skickade guldet till MFF istället.

TRUPP: Mest noterbart är såklart att det skett ett skifte på tränarpositionerna i Elfsborg. Jimmy Thelin lämnade för en månad sedan för att ta över Aberdeen FC och istället kom Oscar Hiljemark in som huvudtränare i Elfsborg. Enligt rapporter sker en del förändringar i hur Hiljemark vill att laget ska spela, i jämförelse med hur Thelin byggde sitt spel. Huruvida det kommit på plats eller inte får vi se när Hiljemark alltså gör sina allsvenska tränardebut mot BP på lördag.

Spelarmässigt har det skett få förändringar sedan 2023, laget som länge såg ut att plocka guldet har behållt en stark stomme där kapten Johan Larsson sticker ut som en stöttepelare.

SENASTE MÖTET: När BP besökte Borås förra våren blev det en rejäl smäll, 5-0 till Elfsborg. På Grimsta gjorde BP en bra insats men Elfsborgs kontringsspel satt där det skulle och tre mål kom från snabba omställningar från ett lag i form.

FORM: BP och Elfsborg har på de senaste fem matcherna båda plockat sex poäng och följer varandra i mitten av tabellen. Elfsborg avslutade våren med förluster mot Malmö FF och IFK Göteborg när Jimmy Thelin tackade för sig. Under uppehållet har laget spelat en lång träningsmatch (2x60minuter) mot norska Fredrikstad, en match som blev mållös.