Mot andra omgången!
Bild: Lobanova, Mertzig, Ayranci Dahlberg, Freby, Edlund (arkiv) Foto: Örjan Jacobsson

BP tog sig på tisdagskvällen vidare till Svenska Cupens andra omgång efter 5-0 borta mot Rimbo, som tog emot i vårkvällen på IP Arkadien. Division 2-laget Rimbo höll emot bra i ...

Division 2-laget Rimbo höll emot bra i första halvlek och skapade också ett läge att ta ledningen, men Rebecka Ayranci Dahlberg i målet kunde greppa bollen. På ett skott efter en hörna gjorde Therese Dahlberg 1-0 i mitten av första halvlek, men fler mål blev det inte före paus. Efter tio minuter i andra halvlek gjorde Michaela Larsson 2-0, och sedan avgjorde BP matchen med ytterligare två mål inom tio minuter. Med dryga fem minuter kvar att spela kunde sedan inbytta Maja Edlund avsluta målskyttet.
– Överlag ser vi en bra lagprestation i kväll, säger tränaren Marcelo Fernández. Kul att Rebecka fick hålla nollan och att Maja fick göra mål i sin comeback efter sjukdomen. De två fina insticken från Eldina Ahmic och Julia Olsson till de sista målen gladde också lite extra.

Inte alltför sällan kan ju lag från lägre divisioner överraska i cupspel, men BP lyckades alltså med att både hålla nollan och så småningom få in flera mål. Åter visade laget en fin bredd med fyra olika målskyttar, och ytterligare tre spelare med målgivande passningar. Försvaret agerade som vanligt säkert och hade god kontroll på Rimbos anfallsförsök.

Noterbart är att Tindra Schönning och Nova Schmiedtke, båda födda 2001, var med i truppen. Med en kvart kvar fick Schönning chansen och bytte med Daniella Novakovic. Det blir spännande att följa återväxten från milleniets tidiga årgångar. Vi lär väl knappast få se 13 nya spelare utifrån varje år i fortsättningen, så det kommer att behövas påfyllning från de egna leden.

Nästa cupäventyr ska klaras av senast 31 augusti. Vi återkommer när lottningen för andra omgången är klar.

Nästa match för BP är nu på lördag, då Telge United besöker Grimsta i sjunde omgången av Division 1 Södra Svealand. Välkomna då!

Fakta Svenska Cupen 2017-18
Rimbo IF – BP
0-5 (0-1)
Mål: BP: Michaela Larsson 56, 62; Therese Dahlberg 22; Madicken Stigberg 66; Maja Edlund 84