Matilda Nildén lämnar BP – går till AIK

Matilda Nildén lämnar BP – går till AIK

Share

Matilda Nildén lämnar BP – går till AIK

BP är överens med damallsvenska AIK om en övergång för 16-åriga Matilda Nildén. Övergången sker med omedelbar verkan. Text: Philip KämpeFoto: Henke Råssmo – Givetvis är det ...

BP är överens med damallsvenska AIK om en övergång för 16-åriga Matilda Nildén. Övergången sker med omedelbar verkan.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

– Givetvis är det blandade känslor. Tråkigt att en kanonperson och spelare lämnar oss, samtidigt kul att vi som förening fortsätter att utveckla spelare. Som förening har BP alltid varit positiv till den enskilda individens utvecklingsmöjligheter och när Matilda vill ta chansen högre upp i divisionerna ställer sig inte BP i vägen. Matilda har varit med sedan knatteskolan och gått hela vägen till A-laget. Lycka till Lill-Nillan! säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Matilda som är född 2004 har spelat hela sin karriär i BP. Från knatteskolan har hon tagit sig hela vägen till A-laget där hon har noterats för 2 mål på 16 matcher i Elitettan 2020 och 2021. Under sin tid i BP har hon även varit en konstant pjäs i Sveriges F04-landslag. Nu följer hon storasyster Amandas steg och flyttar till damallsvenska AIK.

– Det är såklart lite trist att gå ifrån klubben där man varit hela tiden, men det ska bli spännande med en förändring och kul med en ny utmaning för att fortsätta min utveckling, säger Matilda.

BP tackar Matilda för alla hennes år i klubben och önskar henne stort lycka till i framtiden.