Matilda Nildén flyttas upp

Matilda Nildén flyttas upp

Share

Matilda Nildén flyttas upp

Nildén som spelat hela sitt liv i BP tar nu klivet upp i Damlaget. Den unga landslagsspelaren (F04) är en offensiv spelare som kan spela på flera positioner.  Foto: Daniel ...

Nildén som spelat hela sitt liv i BP tar nu klivet upp i Damlaget. Den unga landslagsspelaren (F04) är en offensiv spelare som kan spela på flera positioner. 

Foto: Daniel Malm

-Det känns superkul att flyttas upp och få chansen att spela på seniornivå. Ett skönt gäng och alla är trevliga. Det har varit mitt mål att spela i BPs damlag sedan jag började i knatteskolan. Det ska bli ett spännande år och jag ska göra allt för att spela så mycket som möjligt, säger Nildén.

-Matilda har jag följt sen hon va en liten skit, hon kommer från en fotbollsfamilj och storasyster Amanda (nu i Brighton och U23-landslaget) har ju tidigare spelat i damlaget. Matilda har haft en väldigt fin utveckling senaste åren. Hon är dedikerad till sin fotboll och vill bli fotbollsspelare vilket kanske är den viktigaste egenskapen. Som spelare är hon väldigt klok för sin ålder och bra i djupled. Det känns som ett bra läge att lyfta upp henne fullt ut nu. Hon har presterat bra i både träning och match. Det viktigaste när vi lyfter upp spelare är att det görs med spelarens utveckling i fokus, säger Sportchef Staffan Jacobsson.

Nildén gjorde två mål i segermatchen mot Tyresö 21 mars. På dagen ett halvår innan gjorde hon sex mål i en F17-match mot Eskilstuna United.