Matchens sista spark gav en poäng mot Dalkurd

Det blev en tuff drabbning mot topplaget Dalkurd under lördagen. Trots att man hamnade i underläge två gånger om lyckades BP få med sig en poäng ifrån Uppsala när Omar Faraj kvitt ...

Det blev en tuff drabbning mot topplaget Dalkurd under lördagen. Trots att man hamnade i underläge två gånger om lyckades BP få med sig en poäng ifrån Uppsala när Omar Faraj kvitterade i den 95:e matchminuten.

Det var ett upphajpat möte mellan de förmodade topplagen BP och Dalkurd som stod på menyn. Det var även två hittills obesegrade lag som marscherade in på Studenternas i Uppsala.

Hemmalaget Dalkurd inledde matchen vassast och tog även ledningen efter dryga kvarten på en hörna. Det var Bakhtiar Rahmani som ostört fick nicka in 1-0-målet. BP kom inte riktigt upp i nivå under den första halvleken även om man hade mestadels av bollen efter Dalkurds ledningsmål. BP:s bästa chans under de första 45 minuterna kom efter ett fint anfall på vänsterkanten varpå Oscar Krusnell kunde lyfta in bollen i straffområdet. Monir Jelassi satte pannan på bollen men nicken gick tyvärr rakt på hemmalagets målvakt.

Den andra halvleken från BP var mycket bättre. Redan efter ett par minuter kom även kvitteringen när Jelassi kunde skjuta in 1-1 på en hörna. Efter kvitteringsmålet fortsatte BP att pressa på och Dalkurd var helt klart stressade. BP fick flertalet fina frisparkslägen att kunna lyfta in bollen men tyvärr resulterade ingen av dessa i en farlig målchans.

Istället var det Dalkurd som tog ledningen i slutet, återigen på en hörna från höger men denna gången var det Dillan Ismail som nickade in bollen. BP såg därmed ut att gå mot säsongens första förlust men i den femte tilläggsminuten kom ännu en kvittering. Simon Helg styrde fram bollen till Omar Faraj som nästan slängandes sparkade in 2-2.

De två lagen fick alltså nöja sig med en poäng vardera i en fysisk men respektfull tillställning mellan två väldigt skickliga lag. Avståndet i tabellen mellan lagen är därmed fortsatt två poäng till Dalkurds fördel.

Nästa helg är BP tillbaka på Grimsta IP när Hudiksvalls FF kommer på besök. Avspark 17:30 den 15/5.

Dalkurd – BP
2-2 (1-0): 1-0 Bakhtiar Rahmani 14’, 1-1 Monir Jelassi 51’, 2-1 Dillan Ismail 84’, 2-2 Omar Faraj 90+5’.

BP:s laguppställning
Olsson – Falkeborn (Elfgren Nyström), Frej, Suljic, Krusnell – Ceesay (Zlotnik) – Jelassi (Helg), Sandberg-Magnusson, Leach Holm, Cosic – Faraj.