Målkalas för herrarna

BP såg till att Berga fick bärgas hem efter en rejäl uppvisning under onsdagskvällen. 5-0 blev segersiffrorna där Philip Haglund stod för ett av målen i sin hemkomst till Grimsta. ...

Inför hemmamötet mot jumboplacerade IFK Berga kom ett BP som endast fått målskyttet att lossna enstaka tillfällen i år. I senaste omgången mot IFK Luleå blev det bara 0-0 trots mängder av chanser i matchinledningen. Det är just tidigt i matcher där BP inte varit tillräckligt effektiva vilket har gett motståndarna möjligheten att vara kvar i matcherna. Lättnaden var därför stor när BP redan i den 6:e matchminuten tog spräckte nollan.

3 mål på 18 minuter
Jesper Ceesay återerövrade bollen vid Bergas straffområde vilket ledde till att Alexander Fioretos på ett tillslag läckert kunde skruva in bollen. Läderkulan som gick i krysset var helt otagbart för gästernas målvakt och Fioretos första mål i BP-tröjan noterades i statistiken. Endast 5 minuter senare var det dags för Simon Helg att göra sitt första efterlängtande mål för säsongen. Det var synligt att en stor tyngd försvann från Helgs axlar när han kunde pricka dit 2-0-målet efter ett inspel från Jakob Glasberg. Glasberg var även högst delaktig i 3-0-målet som kom endast 18 minuter efter BP:s första. Det var nämligen Glasberg som slog hörna som Ali Suljic kunde sätta pannan på och i princip döda matchen redan i den första halvleken.

Haglund målskytt direkt
Även om det till en början inte rullade på i den andra halvleken som det gjorde i den första så fick tränare Shaun Constable fart i spelet med några pigga inhoppare. In på plan kom bland annat Omar Faraj och Philip Haglund. 4-0 kom igenom Faraj som distinkt hittade nätet när Glasberg återigen stod för en fint inspel från höger. Men dagens högsta jubel från matchens 49 åskådare kom onekligen i matchens slutskede när BP gjorde sitt femte. För efter 11 år borta från klubben återvände Philip Haglund äntligen till Grimstas majestätiska gräsmatta och blev även målskytt direkt. Haglund var snabbast på att reagera efter att bollen fallit ned i straffområdet och han kunde skjuta in slutresultatet 5-0.

Avståndet till toppen minskar
Samtidigt som BP tog en stabil trepoängare duellerade de två lagen som ligger framför BP, Sylvia och Vasalund, emot varandra. En match som slutade 3-3 trots en 3-0-ledning till Vasalund i paus. BP tog därmed in 2 poäng på båda lagen och ligger nu endast 1 poäng efter Sylvia och 4 efter Vasalund när nu exakt halva serien är spelad. I nästa omgång ställs BP emot Karlslunds IF på bortaplan den 6/9 kl. 16.00.

IF BP – IFK Berga

5-0 (3-0): 1-0 Alexander Fioretos 6:e min, 2-0 Simon Helg 11:e min, 3-0 Ali Suljic 24:e min, 4-0 Omar Faraj 82:a min, 5-0 Philip Haglund 87:e min.

BP:s laguppställning

Lundin – Glasberg, Suljic, Svenlén, Wallenborg – Sandberg-Magnusson (K), Fioretos (Haglund), Ceesay (Gustafsson) – Linnér (Fallenius), Nordlund (Faraj), Helg (Nilsson). Icke inbytta: Olsson, Groundstroem