Komplett insats när BP vann mot AIK

Segertåget under försäsongen ångar på för BP som under söndagen tog sjunde raka segern. Allsvenska AIK kunde inte bryta sviten och BP vann med 2-1 efter mål från "Gurra" Sandberg- ...

Segertåget under försäsongen ångar på för BP som under söndagen tog sjunde raka segern. Allsvenska AIK kunde inte bryta sviten och BP vann med 2-1 efter mål från ”Gurra” Sandberg-Magnusson och Monir Jelassi.

Det var ett under försäsongen obesegrat BP som på söndagen gjorde den korta resan till Solna för ett möte med allsvenska AIK. Efter ett par jämna inledande minuter på Friends Arenas konstgräs började därefter BP att ta över spelet. BP visade prov på stort mod när man spelade sig ur trängda situationer på egen planhalva och kunde på så sätt trycka ned AIK. BP använde sig effektivt av spelvändningar och till slut började även målchanserna ticka in.

Första riktigt heta läget tillföll Marijan Cosic som fångade in ett inlägg från höger och fick iväg ett högt avslut. Men den före detta BP-målvakten Budimir Janosevic tippade bollen över ribban. Bara någon minut senare tvingades Janosevic återigen jobba när han styrde ut en frispark från Oscar Krusnell.

Men på den efterföljande hörnan spräckte BP målnollan. Cosic svepte in bollen från vänster och högst upp nådde lagkapten Gustav Sandberg-Magnusson som styrde in kulan i bortre gaveln. BP:s ledning varade dock inte länge då kort efter ledningsmålet pekade domaren på straffpunkten efter att ha bedömt att bollen tagit på GSM:s arm. Straffsparken förvaltades säkert av AIK:s anfallare Stefanelli vilket gav ställningen 1-1.

Spelmässigt påverkades BP inte negativt av kvitteringsmålet utan istället fortsatte BP att gnugga på. Ett antal gånger skapade Omar Faraj oreda i AIK:s backlinje men Janosevic såg till att Omar gick mållös ifrån denna träningsmatch. Istället blev det nyförvärvet Monir Jelassi som återgav BP ledningen när han i slutet av halvleken stötte in 1-2, framspelad av David Zlotnik.

I den andra halvleken fick BP fokusera mer på lågt försvarspel när AIK gick för ett kvitteringsmål. BP visade dock upp ett kompakt försvarsspel och AIK hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser. I och med alla byten sjönk även tempot i matchen ordentligt mot slutet.

En chans fick AIK i slutminuterna på en hörna men bollen sköts precis utanför Jonas Olssons vänstra stolpe. Matchen slutade därmed 1-2 till BP. I helhet en mycket komplett insats med många positiva aspekter från BP. En oroande aspekt var dock att Ali Suljic i den andra halvleken fick en spark mot ansiktet och lämnade planen blödandes från näsan.

Detta blev BP:s sjunde seger denna försäsong och den andra mot allsvenskt motstånd efter att ha tidigare besegrat Djurgården. Nu väntar en ledig helg för BP innan genrepet mot Akropolis den 27/3.

AIK – BP
1-2 (1-1): 0-1 Gustav Sandberg-Magnusson 20′, 1-1 Nicolás Stefanelli 23′ (str), 1-2 Monir Jelassi 40′.

BP:s laguppställning
Olsson – Sögaard (Bennarp), Frej, Suljic (Elfgren Nyström), Krusnell – Zlotnik (Ceesay) – Jelassi (Sandén), Sandberg-Magnusson (Gustafsson), Leach Holm (Kanga), Cosic (Helg) – Faraj (Felicia)