Klar seger i träningsmatchen mot Älvsjö

Klar seger i träningsmatchen mot Älvsjö

Share

Klar seger i träningsmatchen mot Älvsjö

Det blev en klar seger för BP i lördagens match mot Älvsjö AIK. Man gjorde tre tidiga mål och visade upp ett varierat anfallsspel i den sista försäsongsmatchen. Text: Tore Kle ...

Det blev en klar seger för BP i lördagens match mot Älvsjö AIK. Man gjorde tre tidiga mål och visade upp ett varierat anfallsspel i den sista försäsongsmatchen.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Ida Bengtsson)

På papperet startade BP med Ellen Toivio som högerback i en fyrbackslinje. Det blev dock från början tydligt att hon hade ett starkt offensivt fokus. Tillsammans med Jennifer Sjösten ställde hon till problem för Älvsjös vänsterförsvar. Det gav resultat redan efter fem minuter när Toivio kom väldigt djupt ner mot kortlinjen och slog in en markboll till Ida Bengtsson centralt. Bengtsson kunde kontrollerat placera in ledningsmålet. Redan någon minut senare var det dags igen. Den här gången kom inspelet från vänster, nådde Mathilda Johansson Prakt som med försvarare i ryggen la en smart passning bakåt till Emilia Bengtsson, som inte gjorde något misstag. BP fortsatte att attackera på kanterna och tredje målet kom efter en inbrytning och skott från vänsteryttern Frida Thörnqvist. Målvakten Elsa Netz räddade men när Johansson Prakt var framme och högg på returen lyckades försvaret inte bättre än att slå bollen i eget mål.

I stort sett höll BPs dominans i sig hela matchen, men det blev inga fler mål efter de första tjugo minuterna. Även om alla målen kom efter kantspel fick vi trevligt nog se ett varierat anfallsspel med många försök till uppspel hela tiden kombinerat med attacker från yttermittfältare och -backar. Jag tror att det har varit bra med de senaste matcherna där BP har fått föra spelet och utveckla ett eget passningsspel. I mötena med Hammarby och Umeå fick man mestadels arbeta med defensiven, vilket förstås också var nyttigt och nödvändigt med tanke på kommande motstånd. Grunden till ett bra anfallsspel är ett bra försvarsspel och på lördagen såg vi en säker och förtroendeingivande insats centralt av kvartetten Shannon Woeller, Lovisa Norrby, Emilia Bengtsson och Frida Boriero.

Nu går laget in den sista uppladdningsveckan inför den allsvenska premiären. Vi hoppas förstås att tränarteamet har en frisk och hel kader att välja från när matchtruppen mot mästarna Rosengård ska tas ut. Avspark måndag 28 mars kl 19.00!

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Ellen Toivio, Lovisa Norrby, Shannon Woeller, Filippa Wallén – Jennifer Sjösten (Tuva Norell 72), Emilia Bengtsson, Frida Boriero (Sofia Norrby 88), Frida Thörnqvist (Tempest-Marie Norlin 46) – Ida Bengtsson (Klara Andrup 61), Mathilda Johansson Prakt

Fakta träningsmatch
BP – Älvsjö AIK 3-0 (3-0)
Mål:   BP: Ida Bengtsson 5, Emilia Bengtsson 6, Självmål 17 ÄAIK:
Varningar:  BP:    ÄAIK:
Domare: Daniel Tekeste
Publik: ingen uppgift