Inför Varbergs BoIS FC – BP: Grönsvart motstånd för rödsvart
Foto: Henke Råssmo

Inför Varbergs BoIS FC – BP: Grönsvart motstånd för rödsvart

Share

Inför Varbergs BoIS FC – BP: Grönsvart motstånd för rödsvart

Augusti är en fullpackad månad för BPs seniorlag och herrarna beger sig under söndagen till Varberg för den tredje matchen på sju dagar. Påskbergsvallen är skådeplatsen för den nit ...

Augusti är en fullpackad månad för BPs seniorlag och herrarna beger sig under söndagen till Varberg för den tredje matchen på sju dagar. Påskbergsvallen är skådeplatsen för den nittonde omgången av Superettan 2017. Avspark 15.00 söndag 13 augusti.

I BP-lägret har det varit en del nyheter under veckan som var. Carl Starfelt har aviserat att han lämnar för spel i IFK Göteborg, men är BPs spelare säsongen ut. Truppen har även kompletterats av återvändande Jesper Karlström och tidigare allsvenska skyttekungen Imad Khalili som ansluter till truppen mot Varbergs BoIS FC.

Resultatmässigt kommer BP från två raka segrar (Trelleborgs FF 3-0, Örgryte IS 2-0) och kliver in på Påskbergsvallen med en bra känsla. Mot Örgryte hjälptes resultaten av en tidig utvisning för hemmalaget varpå BP kunde spela kontrollerat, om än slarvigt i flera skeden. Kevin Kabran gjorde ett av målen och gick upp i ensam intern skytteligaledning med nio gjorda mål, dessutom klev Gustav Sandberg Magnusson upp på delad tredjeplats med sitt femte mål. Markus Gustafsson stod för nya målgivande passning och ligger tvåa i Superettans assistliga.

Ingen BP-spelare är avstängd i matchen mot Varberg. Vårmötet mellan BP och Varbergs BoIS FC vanns av BP med klara 3-0 hemma på Grimsta.

Foto: Erik Bjernulf

Motståndare:
Varbergs BoIS har inte varit lika stabila som tidigare säsonger, klart är dock att den grönsvarta klubben är en stabil klubb på Superettantabellens övre halva och Påskbergsvallen är en arena där BP fått bekänna färg tidigare. 2012 blev det 2-2 efter att Andreas Eriksson gett BP ledningen två gånger om. 2015 blev slutresultatet 1-1 efter att BPs ledningsmål (Pontus Åsbrink) kvitterats bara minuter senare.

I Varberg hittar vi BP-kopplingar, tydligast i form Joakim Lindner som är fostrad genom BPs Akademi och har flertalet matcher i herrlaget. Dessutom mittbacken Pär Asp som var en stadig del av BPs backlinje under tre allsvenska säsonger och var med i laget som tog upp BP i Allsvenskan för första gången. I Varbergs backlinje hittade vi även Sebastian Starke Hedlund med meriter från BPs Akademi, men Starke Hedlund är numera tillbaka i Kalmar FF.

Efter arton spelade omgångar är Varberg med i striden om nytt kontrakt. Laget ligger på elfte plats med 20 inspelade poäng och den närmast imponerade målskillnaden 30-30. Att laget gör lika många mål som man släpper gör även klubben till den hittills tredje målrikaste i Superettan 2017 (60 mål i Varbergs matcher). Endast Syrianska FC och Norrby IF har var inblandade i fler mål under säsongen.

Noterbart är att Varbergs samtliga fem segrar under säsongen har kommit på hemmaplan. I resultatraden från Påskbergsvallen noterar vi även två oavgjorda och två förluster.

Matchinfo:
Varbergs BoIS FC – BP
söndag 13 augusti 15.00
Påskbergsvallen Varberg

Förköp: Webbiljett.se

Matchen sänds via CMore.se

Bromma Support samlas på Kullens Bar och Kök i Traneberg för att se matchen tillsammans. Avspark 15.00.