Inför Varbergs BoIS – BP

Inför Varbergs BoIS – BP

Share

Inför Varbergs BoIS – BP

Dags för ny bortamatch och det mot en hittills obesegrad motståndare i Varbergs BoIS som väntar på den för årstiden passande spelplatsen Påskbergsvallen i Varberg. Avspark måndag ...

Dags för ny bortamatch och det mot en hittills obesegrad motståndare i Varbergs BoIS som väntar på den för årstiden passande spelplatsen Påskbergsvallen i Varberg. Avspark måndag annandag påsk 22 april klockan 17.30.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
1-2 på hemmaplan har blivit ett frustrerande minne efter att GAIS lyckats vinna på Grimsta förra helgen. BP hade chanser nog för att få med sig minst en poäng och visst fanns det marginaler att grotta ner sig i över en kopp kaffe. BP är dock på gång och det finns många fina intentioner att bygga på.

Skadeläget
På skadefronten är det rejält ljust och utöver enstaka småkänningar som kommer under säsong så är det endast Hampus Elgán och Isac Lidberg som fortsatt är utanför listan av matchdugliga spelare. Övriga spelare är hela och rena.

BPs trupp
Följande spelare har kallats till matchen och reser under måndagen till Varberg. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

1.Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
5. Markus Gustafsson
6. Gustav Sandberg Magnusson
7. Eric Johana Omondi
8. Marcus Hansson
9. Dusan Jajic
10. Philip Hellquist
11. Adam Gradén
14. Oskar Fallenius
15. Johan Falkmar
19. Aron Sandén
22. Alexander Nilsson
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér
27. Samuel Svenlén
28. Benny Lekström

Motståndare
Varbergs BoIS har inlett Superettan 2019 på bästa möjliga sätt med tre vinster av tre möjliga. Man inledde med 1-0 mot Mjällby AIF i premiären och följde upp med 3-1 hemma på Trelleborgs FF i hemmapremiären. Senast blev det klara 5-1 mot Syrianska FC på bortaplan. Laget är självklart stärkt av inledningen.

En spelare vi rödsvarta känner väl är Joakim Lindner, född i Bromma och fostrad i BP. Lindner var med i BPs herrlaget 2011-2014 innan han lämnade för spel med Östers IF. I Öster blev sejouren inte särskilt lång innan västkusten och Varberg blev hemstad. Lindner har hunnit göra ett mål i årets ligaspel.

Spelplan
Påskbergsvallen invigdes sommaren 1925 och har varit en arena för Superettan sedan säsongen 2012 då Varbergs BoIS gick upp i näst högsta serien för första gången. 2019 spelas även allsvensk fotboll på arenan då Kungsbacka DFF tvingats flytta in på grund av arenakraven i damernas Allsvenskan.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast här

Biljettpriser
Ståplats 
Vuxen: 100 kr
Ungdom/Student: 50 kr
Pensionär: 80 kr
Sittplats 
Vuxen: 160 kr
Ungdom/student/Pensionär: 120 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.