Inför Örgryte IS – BP: Målrika lag möts i Göteborg
Foto: Henke Råssmo

Inför Örgryte IS – BP: Målrika lag möts i Göteborg

Share

Inför Örgryte IS – BP: Målrika lag möts i Göteborg

Matcherna i Superettan duggar tätt för BP. Efter söndagens seger mot Trelleborg väntar två dagar med återhämtning innan färden till Göteborg och match mot Örgryte IS på Gamla Ullev ...

Matcherna i Superettan duggar tätt för BP. Efter söndagens seger mot Trelleborg väntar två dagar med återhämtning innan färden till Göteborg och match mot Örgryte IS på Gamla Ullevi inleds. Avspark onsdag 9 augusti 19.00.

Matchen mot Trelleborg var en av de bättre fotbollsmatcherna vi kommer att se i Superettan 2017. Två bra fotbollslag ställdes mot varandra i en match som BP lyckades få ut maximala tre poäng efter 3-0. Truppen är påfylld till matchen mot Örgryte efter att Carl Starfelt (avstängd) och Jack Lahne (landslag) återvänt och är möjliga för uttagning.

Under matchen mot Trelleborg stod Kevin Kabran och Viktor Gyökeres för varsitt mål och kamperar ihop i jakten på skytteligans topp, där vi hittar Trelleborgs Salif Camara Jönsson på tretton gjorda mål. BP har samlat ihop 40 poäng i tabellen och dessutom stått för lika många gjorda mål. 40 mål som är utspridda på tretton spelare, Kyle Konwea blev säsongens trettonde målskytt med sitt 2-0-mål mot Trelleborg. Att just Kabran och Gyökeres leder interna skytteligan är inte konstigt då vi kan notera att de skjuter överlägset flest skott i laget. Gyökeres har skjutit 37 gånger och Kabran 33. Närmast efter är Gustav Sandberg Magnusson med 21 avslut och på de försöken noterats för fyra mål.

Kevin Kabran efter sitt åttonde mål. Foto: Henke Råssmo

Motståndare:
Örgryte IS har under säsongen varit ett lag som varit inblandade i flertalet målrika matcher. Starka prestationer har blandats med matcher där siffrorna runnit iväg bakåt. Senast kommer laget från förlust, 3-0, på bortaplan mot Degerfors IF. Örgryte parkerar på åttonde plats i tabellen med 24 inspelade poäng. På de sjutton omgångarna som spelats har laget resultatraden 7-3-7, men det iögonfallande är målskillnaden 17-29, alltså minus 12.

Örgryte är ett starkt hemmalag och har hittills endast förlorat en match hemma på Gamla Ullevi. Av lagets sju segrar under säsongen så har sex kommit på hybridgräset i Göteborg. Senast var det Norrby IF som försökte vinna, men efter ett sent avgörande tog ÖIS en 2-1-seger.

BP och Örgryte möttes i BPs hemmapremiär i våras. På Grimsta vann BP med klara 3-0 efter mål av Christopher Brandeborn och två mål från Markus Gustafsson, bland annat en frispark som gick i en vacker båge över målvakten.

Matchinfo:
Örgryte IS – BP
Onsdag 9 augusti 19.00
Gamla Ullevi

Biljettköp: Ticketmaster

Matchen sänds via CMore.se.

Bromma Support samlas på Kullens Bar och Kök i Traneberg och ser matchen tillsammans.

Viktor Gyökeres är uppe på åtta mål. Foto: Henke Råssmo