Inför Kalmar FF – BP

Inför Kalmar FF – BP

Share

Inför Kalmar FF – BP

BP mellanlandar snabbt hemma på Grimsta innan bussen går mot Kalmar och söndagens match mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena. Ett Kalmar i mitten av tabellen tar emot ett BP på jakt e ...

BP mellanlandar snabbt hemma på Grimsta innan bussen går mot Kalmar och söndagens match mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena. Ett Kalmar i mitten av tabellen tar emot ett BP på jakt efter poäng i kampen om spel i Allsvenskan 2019. Avspark 15.00 söndag 30 september.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

BP kommer senast från förlust, 1-3, mot Östersunds FK på bortaplan. BP skapade en del chanser och spelade bra, men fick se sig besegrade av framförallt Dino Islamovic som stänkte in hemmalagets samtliga tre mål. För BPs del kan vi notera att ingen spelare skadade sig och att ingen drog på sig en avstängning. För BP har träningarna ägnats åt taktiskt slipande för att ställas mot Kalmar FF samt återhämtning av kropparna efter en turbulent flygresa och tuff match i stormvindar i Jämtland.

Motståndare
Kalmar FF har varit lite småsvajiga och svåra att sätta fingret på under året. I våras vann BP hemma på Grimsta med 2-1 efter en av de bättre prestationerna från vårens BP. För Kalmars del har hösten inletts jobbigt, främst känslomässigt då huvudtränare Nanne Bergstrand tyvärr blivit sjukskriven av utmattningssyndrom. Laget leds därför av Henrik Rydström, tidigare spelare i laget.

Senast förlorade Kalmar hemma mot BK Häcken med 1-2 efter att ha tappat sin ledning. Laget har flera egna talanger som får speltid, vilket alltid är trevligt att se.

Allsvenskan
Kalmar FF – BP
Söndag 30 september 15.00
Guldfågeln Arena

Förköp din biljett

Matchen direktsänds via CMore.se samt CMores kanaler