Inför IFK Kalmar – BP

Inför IFK Kalmar – BP

Share

Inför IFK Kalmar – BP

Efter två förluster i inledningen av Elitettan är det nu dags för den första "riktiga" bortamatchen. BP åker till Småland för att möta IFK Kalmar, som även de står på noll poäng. ...

Efter två förluster i inledningen av Elitettan är det nu dags för den första ”riktiga” bortamatchen. BP åker till Småland för att möta IFK Kalmar, som även de står på noll poäng.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

BP har inte fått den starten man hoppats på, men senast mot Sundsvall visades stundtals ett fint spel upp och man dominerade matchen både spel-och chansmässigt. Nu gäller det att bygga vidare på detta och förhoppningsvis kunna bärga årets första poäng i lördagens möte med IFK Kalmar.
– Känslan i truppen är bra trots två förluster, säger mittfältaren Aisha Faiqi. Vi har spelat bra fotboll, och med bra fotboll kommer även målen. Själv ska jag försöka komma ännu mer framåt och sätta våra forwards i bra lägen. Publiken i Kalmar kan förvänta sig ett BP som är riktigt revanschsugna och vi ska bjuda på en riktigt bra match!

Motståndarna
IFK Kalmar bildades 1970 och satte igång damfotbollen redan 1972. Även gymnastik och handboll fanns då på programmet. Sedan 2005 är det endast dam- och flickfotboll som gäller, med högkvarter på Gröndals IP. 2018 spelade laget för första gången i högsta divisionen. Det steget visade sig vara för stort och säsongen slutade med en sistaplats och nedflyttning. Den nya tränarduon Martin Sjöstrand och Joakim Lindén Johansson har fått se två uddamålsförluster inleda året, och man är förstås precis lika sugna på poäng som BP.

Matchen kan du se via Barometerns surftjänst. Det blir även rapportering på BPs Twitterkonto.

BPs matchtrupp:
1. Josephine Frigge (mv), 20. Nichole Persson (mv), 4. Felicia Thörngren, 6. Alexsandra Lobanova, 14. Emma Lillbäck, 16. Mathilda Prim, 18. Alice Carlsson, 19. Emilie Eriksson, 13. Filippa Wallén, 10. Eldina Ahmić, 15. Rebecka Lundblad Roth, 8. Fia Grönborg, 11. Aisha Faiqi, 17. Estibaliz Montes de Oca, 27. Daniella Novaković, 12. Fia Jonsson, 3. Michaela Larsson

Elitettan, omgång 3
IFK Kalmar – BP
Lördagen 27 april kl 16.00
Gröndals IP, Gröndalsvägen 41, Kalmar