Inför Herr: Västerås SK – BP

Ett formstarkt BP gör under måndagen den korta resan till Västerås för spel i Superettans 18:e omgång och mötet med grönvita Västerås SK. Avspark kl. 19:00 på Iver Arena. Hemma ...

Hemmasegern i den senaste matchen mot Örebro SK såg till att ta BP en placering uppåt i tabellen och inför den stundande omgången huserar laget därför på en tredjeplats i Superettan. En seger som tillkom efter att ÖSK tagit ledningen på en hörna redan efter sex minuter av matchen, men där BP kämpade sig tillbaka och kunde fullborda en vändning efter mål av Philip Hellquist samt Marijan Cosic.

Sett till de senaste fem omgångarna är BP seriens näst formstarkaste lag följt efter Halmstad BK. BP är under denna period obesegrade med tre vinster och två oavgjorda. Enligt samma formtabell är Västerås SK placerade på 13:e plats med en resultatrad bestående av en vinst, två oavgjorda och två förluster.

Västerås SK stod faktiskt som motståndare i årets premiär av Superettan. Mötet i början av april på Grimsta IP slutade med BP-vinst med 2-1 efter ett tidigt ledningsmål inprickat av Philip Hellquist, en straffkvittering av VSK och slutligen ett avgörande mål av inhoppande Nikola Vasic.

I BP befinner sig Lucas Bergvall för tillfället på landslagsuppdrag med P06-landslaget och är därmed inte tillgänglig för spel. Under föregående vecka blev det även klart att Alexander Almqvist lånas ut till IK Oddevold i Ettan Södra, samt att Endreas Tesfai lämnar klubben för Täby FK i Ettan Norra.

Motståndarna: Västerås SK
Den 29 januari 1904 grundades Västerås SK. Sedan dess har det hunnit bli totalt fyra säsonger i Allsvenskan, varav den senaste var säsongen år 1997.

Västerås SK kommer närmast från en knapp förlust på bortaplan mot Jönköpings Södra IF där man tappade 0-1 till 2-1 under den andra halvleken. Anfallaren Viktor Granath satte VSK:s mål i den matchen och är med sina totalt tio mål uppe på en delad tredjeplats i skytteligan i serien.

I Västerås SK hittar vi BP-fostrade Herman Magnusson, Alex Douglas & Olle Edlund som alla representerat BP under sina ungdomsår. Dessutom finns två andra BP-bekantingar i form av Dusan Jajic & Filip Tronêt som tidigare tillhört seniorlaget.